HomeBitcoin prijsanalyse: de bullishe trend is er nog steeds

Bitcoin prijsanalyse: de bullishe trend is er nog steeds

Bitcoin handelt nog steeds onder de 40.000 dollar, maar er bestaan sterke aanwijzingen dat de cryptovaluta zich binnenkort op de volgende weerstand van 43.000 dollar zou kunnen richten

Bitcoin organiseerde deze week een rally na de grote crash van vorige week. Op haar hoogtepunt steeg de leidende cryptovaluta met meer dan 37% ten opzichte van het laagste niveau van vorige week. De rally is nu echter gestagneerd, omdat Bitcoin de afgelopen 24 uur niet in staat was om voorbij de 40.000 dollarprijs te komen.

De bullishe trend is desondanks nog steeds intact in de markt, waarbij diverse analisten ervan overtuigd zijn dat BTC de komende uren of dagen naar de 43.000 dollar zou kunnen stijgen.

Bitcoin prijsvooruitzicht

Nadat de leidende cryptovaluta vorige week naar het laagste niveau in enkele maanden was gecrasht, vertoont de 4-uurs prijsgrafiek van het BTC/USD handelspaar op dit moment een indrukwekkend herstel. Het paar schoot omhoog en beproefde opnieuw het enorme weerstandsniveau op de 40.000 dollar, waarbij het boven het 23,6% Fibonacci retracementniveau uitkwam.

Het handelspaar bevindt zich tevens op hetzelfde niveau als de 25-daagse en 15-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA). Het BTC/USD handelspaar vormt momenteel een omgekeerd hoofd en schouders patroon, iets wat op een bullish signaal duidt. De evenzo bullish gevormde vlagformatie zou alsmede kunnen aangeven dat de bulls op de volgende weerstand op 43.174 dollar zullen mikken. Bij een opvolgende rally zou het BTC/USD handelspaar dan eveneens een ander belangrijk weerstandsniveau op de 45.522 dollar kunnen beproeven.

BTC/USD 4-uurs prijsgrafiek. Bron: Coinalyze

Bitcoin verhandelt momenteel boven de 38.000 dollar prijsregio. Een dip onder de 36.000 dollar zal het bull signaal echter ongedaan maken en stelt de bears dan in staat de controle over de markt terug te krijgen. Indien er dan een langdurige uitverkoop op de markt zal plaatsvinden, dan zou de BTC/USD voor de tweede keer binnen twee weken onder de 35.000 dollar kunnen zakken. De technische indicatoren van Bitcoin proberen hun bearishe trend echter te doorbreken. Als dit desondanks niet plaatsvindt, dan zouden de verliezen die vorige week werden geleden, wederom in beeld kunnen komen.

Tags:
We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, social media functies te leveren, en om jou een betere gebruikservaring te bieden. Door verder te bladeren op de site of door op ‘Oké, bedankt’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website.