Bitcoin prijsanalyse: de paniekverkopen van Bitcoin gaan door

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bitcoin prijsanalyse: de paniekverkopen van Bitcoin gaan door

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Een aantal Bitcoins vóór een handelsgrafiek

De leidende cryptovaluta leed gisteren de ergste dagelijkse neergang in meer dan 14 maanden, en zakte op de meeste crypto-uitwisselingen tot 30.000 dollar voordat een deel van haar verliezen enigszins herstelde

De algehele cryptomarkt had gisteren een flinke klap te verwerken, waarbij Bitcoin onder de 40.000 dollar kelderde en op de meeste crypto-uitwisselingen voor 30.000 dollar verhandeld werd.

De markt zou nog meer verkopen kunnen zien als het negatieve sentiment toeneemt. Het 50.000 dollar niveau is momenteel een weerstandsniveau voor Bitcoin, ondanks dat dit daarvoor een ondersteuningszone voor de leidende cryptovaluta was.

Analisten zijn echter van mening dat de prijzen omhoog zouden kunnen gaan, aangezien dit nodig is om de markt na zo’n enorme uitverkoop te kalmeren, waaronder Michaël van de Poppe die beweert dat de markt nu een tijdje zal consolideren.

BTC prijsvooruitzicht

De BTC/USD 4-uurs prijsgrafiek toont een cryptovaluta die behoorlijke verliezen heeft geleden maar langzaam aan het herstellen is. Na 24 uur geleden een dieptepunt van 30.000 dollar te hebben bereikt, begon Bitcoin te consolideren en de prijs steeg tot zo rond het huidige 40.000 dollar niveau. BTC/USD worstelt momenteel om de 40.000 dollargrens te doorbreken. Als het dat echter met succes zal doen, dan kan het zich op haar 30 dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde (43.530 dollar) richten.

BTC/USD 4-uurs prijsgrafiek. Bron: Coinalyze 

Een rally voorbij dat prijsniveau zou BTC tot een nieuwe poging boven de 46.808 dollar weerstand kunnen aanzetten. Bitcoin zou het in de huidige bearishe situatie echter moeilijk vinden om binnenkort voorbij het 50.000 dollar weerstandsniveau te kunnen komen. Het psychologische niveau van 50.000 dollar zal op dit ogenblik een probleem voor Bitcoin zijn, omdat het in het verleden een aanzienlijke ondersteuning bood.

De technische indicatoren van Bitcoin suggereren dat de bearishe trend wellicht nog niet voorbij is. De MACD en RSI bevinden zich nog steeds in een bearish gebied. Als het niet een serieuze klim voorbij het 40.000 dollar gebied maakt, dan kunnen de verkopers hun marktdominantie hervatten. Indien dat plaatsvindt, dan zou Bitcoin de komende uren of dagen zelfs onder de 35.000 dollar kunnen zakken.