Bitcoin prijsanalyse: is BTC voorbereid de 50.000 dollargrens te passeren?

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bitcoin prijsanalyse: is BTC voorbereid de 50.000 dollargrens te passeren?

By Ilija Rankovic - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Bitcoin naast een blauwe pijl die naar boven stijgt

Bitcoin (BTC) zit bovenop een golf van extreem positief sentiment terwijl het zich op het 50.000 dollar prijsniveau voorbereidt

Bitcoin fundamentals en eerdere prijsprestaties

Bitcoin gaat richting de 50.000 dollar, terwijl het geleidelijk de bovenzijde beproeft. De laatste push bracht het op een relatief laag volume naar een nieuw record van 49.714 dollar; dit in vergelijking met de vorige uurlijkse kaarsen. Hoewel het totale volume nog steeds vrij hoog is, zien de BTC bulls sinds 11 januari iedere dag weer een volumedaling.

De crypto marktanalist Michaël van de Poppe vatte de markt samen met de uitspraak: “Huh? #Bitcoin markt gaat niet in een rechte lijn omhoog?” Hij waarschuwde de markt participanten tevens dat sterke opwaartse bewegingen niet duurzaam kunnen zijn zonder behoorlijke en gezonde pullbacks.

 

De collega analist filbfilb voegde er echter aan toe dat “50.000 gemakkelijk een squeeze kan zijn, dat is wat het volume sowieso zegt.”

 

De algemene vooruitzichten van Bitcoin zijn buitengewoon optimistisch, vooral vanwege de institutionele aandacht die het de laatste tijd ontvangen heeft, waardoor het wekelijkse winsten van 21,83% boekt, wat beter is dan ETH’s 8,44% winst.

Op het moment van schrijven verhandelt BTC voor 47.591 dollar, wat in vergelijking met de waarde van de vorige maand een prijsstijging van 47,22% vertegenwoordigt. De grootste cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie heeft een waarde van 865,13 miljard dollar, goed voor 61% van de marktkapitalisatie van de cryptosector.

BTC/USD analyse van de dagelijkse prijsgrafiek

Bitcoin is, nadat een grote kaars het op meer dan 46.000 dollar heeft gebracht, al meer dan een week langzaam aan het stijgen. Terwijl het momentum op dit moment afneemt en veel verkopers nu hun verkooporders zo rond de 50.000 dollar instellen, zal Bitcoin het in de nabije toekomst moeilijk hebben om dit historische niveau te doorbreken.

BTC probeert momenteel het juiste bullishe moment te vinden terwijl het boven het 47.000 dollar niveau consolideert.

Hoewel een retracement heel goed mogelijk is, is het veel waarschijnlijker dat Bitcoin naar een katalysator op zoek gaat en haar prijs daarmee boven de 50.000 dollar probeert te drukken, ongeacht het aantal verkooporders in de buurt van dit niveau.

BTC/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

De RSI van BTC op het dagelijkse tijdsbestek is, met een huidige waarde van 69,21, net uit het overbought gebied gestapt.

BTC/USD analyse van de 1-uurs prijsgrafiek

Het uurlijkse tijdsbestek van Bitcoin vertoont veel zijwaartse bewegingen, waarbij Bitcoin de consolidatiefase even verlaat om de onder- of bovenkant te beproeven. Hoewel de neerwaartse kracht behoorlijk stevig was, bleef de grootste cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie elke keer dat het omhoog ging, hogere hoogtepunten creëren, en vestigde het uiteindelijk een nieuw record aller tijden.

BTC/USD 1-uurs prijsgrafiek. Bron: TradingView

De cryptovaluta lijkt goed op de 21-uurs en 50-uurs EMA te reageren, die cruciaal kunnen zijn bij het bepalen van de koersrichting op korte termijn.

Aangezien het volume nog steeds behoorlijk hoog is, is een langzame retracement of een zijwaartse handel voor langere perioden min of meer uitgesloten. In plaats daarvan kunnen we verwachten dat Bitcoin met grote kracht omhoog of omlaag gaat.