Bitcoin prijsvoorspelling nu fear and greed index op 27 blijft staan

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bitcoin prijsvoorspelling nu fear and greed index op 27 blijft staan

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023

De prijs van Bitcoin steeg voor de tweede dag op rij naarmate het sentiment over de industrie verbeterde. BTC steeg naar een hoogtepunt van $41.765, wat aanzienlijk hoger was dan het dieptepunt van deze week van $38.800. De prijs blijft aanzienlijk onder het hoogste punt ooit, van bijna $70.000.

Fear and greed index

Bitcoin kantelde hoger toen investeerders zich haastten om de dip te kopen na de substantiële daling van deze week. Uit gegevens blijkt dat de Bitcoin-angst- en hebzuchtindex nog steeds in de angstzone van 27 zit. Desalniettemin is dit niveau nog steeds beter dan het extreme angstniveau van vorige week van 25.

Een nadere blik op de prestaties van Bitcoin laat zien dat het nog steeds aanzienlijk gecorreleerd is met traditionele activa zoals aandelen. De technologiezware Nasdaq 100-index is de laatste tijd sterk hersteld, zelfs na de zwakke resultaten van Netflix.

De macro-omgeving is de laatste tijd wat dynamisch geweest, waarbij sommige grondstoffen de pan uitrijzen, terwijl andere zich terugtrekken. Tegelijkertijd bleef de obligatiemarkt waarschuwingssignalen afgeven over de Amerikaanse economie. Deze week passeerde de 30-jaarsrente voor het eerst sinds 2018 het niveau van 3%.

Een nadere blik op de on-chain-gegevens laat zien dat sommige beleggers de dip zijn gaan kopen. Volgens Glassnode is een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin-voorraad opnieuw verzameld tussen de $38k en $45k niveaus. Dit zijn belangrijke marktniveaus omdat ze de huidige consolidatiefase bepalen.

Glassnode merkte ook op dat de meeste Bitcoin-houders hun munten momenteel boven het niveau van $40.000 kochten en meestal langetermijnhouders zijn. Tegelijkertijd capituleerden veel mensen die de munten boven de $50.000 kochten en die maakten een herverdeling van hun munten. Zolang Bitcoin tussen $35.000 en $42.000 ligt, bevindt het zich nog steeds in een accumulatiefase.

Bitcoin prijsvoorspelling

Op de uurgrafiek zien we dat de munt zich de afgelopen dagen in een sterke bullish trend bevindt. Het is erin geslaagd om boven het belangrijke weerstandsniveau van $41.550 te komen, wat het hoogste niveau was op 13 april.

Het is ook boven de 25-daagse en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA) gestegen, terwijl de MACD bleef stijgen. Daarom is er een kans dat het BTC-paar zal blijven stijgen, aangezien de bulls zich richten op de belangrijkste weerstand op 44.000. Lees hier hoe je Bitcoin kunt kopen.