Bitcoin prijsvoorspelling nu risico op hyperinflatie reëel wordt

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bitcoin prijsvoorspelling nu risico op hyperinflatie reëel wordt

By Crispus Nyaga - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De Bitcoin prijs zit vast in een bereik omdat beleggers meerdere factoren beoordelen, zoals regelgeving, Oekraïne en de stijgende inflatie. Het handelt op $38.600, wat lager is dan het hoogste punt van deze week, van $42.787. De marktkapitalisatie is gedaald tot ongeveer $732 miljard.

Hyperinflatie risico's

Een belangrijk punt van zorg onder Bitcoin-investeerders is de Federal Reserve, aangezien de inflatie stijgt en het recessierisico toeneemt.

Donderdag lieten gegevens uit de Verenigde Staten zien dat de headline consumentenprijsindex (CPI) in februari van dit jaar steeg van 7,5% naar 7,9%. Dit is een opmerkelijk cijfer aangezien de inflatie in het land twee jaar geleden nog onder de 2% lag. Het was ook het hoogste in meer dan 40 jaar.

Exclusief de volatiele voedsel- en energieprijzen, steeg de inflatie in februari naar 6,4% toen de prijzen van de meeste artikelen stegen.

Nu zijn er risico's dat de VS in 2021 hyperinflatie zou kunnen zien. Ten eerste zijn de energieprijzen de afgelopen dagen omhooggeschoten vanwege Rusland. Het land is door de meeste westerse landen gesanctioneerd en heeft gedreigd de gasleveringen aan Europa stop te zetten.

Brent, de wereldwijde benchmark voor olie, is gestegen tot meer dan $110, wat aanzienlijk is, gezien het in 2020 onder de $15 lag. Sommige analisten verwachten dat het zal stijgen tot $200. Aardgas is ook gestegen naar een recordhoogte.

Tegelijkertijd zijn andere grondstoffen omhooggeschoten. Nikkel, dat wordt gebruikt in de productie van elektrische auto's, is naar een recordhoogte gestegen. Tarwe, een belangrijke grondstof die dagelijks door miljoenen Amerikanen wordt geconsumeerd, is gestegen naar een record omdat Rusland de grootste verkoper is.

Ondertussen heeft de Federal Reserve de markt overspoeld met dollars. In slechts twee jaar tijd is zijn balans gestegen van $4 biljoen naar $9 biljoen. In 2000 had de bank een balans van minder dan $50 miljoen.

Daarom is er een risico op hyperinflatie, dat de Fed zal proberen op te lossen door de rentetarieven te verhogen, wat slecht zal zijn voor de Bitcoin-prijzen.

Bitcoin prijsvoorspelling

De dagelijkse grafiek laat zien dat de Bitcoin prijs zich de afgelopen weken in een krappe bandbreedte heeft bevonden. Bitcoin handelt op $38.600, waar het de afgelopen weken was. De prijs ligt tussen de ondersteunings- en weerstandsniveaus op $32.967 en $45.975. Het handelt iets onder de 25-daagse en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA), terwijl de MACD zich onder de neutrale lijn bevindt.

Daarom is er een kans dat de BTC-prijs op korte termijn een bearish doorbraak zal hebben. Als dit gebeurt, is de volgende belangrijke ondersteuning om naar te kijken $30.000.