Bitcoin schudt boven de 44.000 dollar een hard Chinees optreden van zich af

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bitcoin schudt boven de 44.000 dollar een hard Chinees optreden van zich af

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De BTC prijs ontving te midden van een aanhoudende koersstijging op maandag weer boven meerdere prijszones een steun

Bitcoin’s prijs is deze maandag dankzij intraday transacties met 7% gestegen nadat de bulls een weekend uitverkoop van zich af hadden geschud, iets wat door nieuw negatief nieuws uit China gekatalyseerd werd.

De koersprijs van de nummer één crypto steeg tijdens de Aziatische handelssessie naar 44.338 dollar, waarbij de stijging van deze top crypto alsook naar de grote altcoins doorstroomde.

Onder de top 10 altcoins volgens marktkapitalisatie boekte Ethereum (ETH) de meeste winst, waarbij de ETH/USD een 12% koersstijging in de afgelopen 24 uur zag. Andere cryptomunten die zich weer snel na de uitverkoop op vrijdag herstelden zijn Solana (SOL) met 9,8%, Binance Coin (BNB) met 9,3% en XRP met 7,6%.

Over de hele linie steeg de totale crypto marktkapitalisatie op het moment van schrijven met meer dan 6% tot ongeveer 2,03 biljoen dollar.

De prijs van Bitcoin was vorige week tot een dieptepunt van 40.555 dollar gezakt toen er als gevolg van een nieuw hardhandig optreden tegen Bitcoin en de cryptohandel in China paniek op de markt ontstond. Deze prijsdump dreigde de BTC prijs onder de 40.000 dollar te brengen, maar na een weekend vol positieve kracht is de crypto weer boven de 44.000 dollar teruggekeerd. Dit terwijl de kopers deze week naar nog meer winst streven.

De opleving van Bitcoin komt op het moment dat enkele grote aan crypto gekoppelde aandelen als gevolg van het hardhandige Chinese optreden aan het instorten zijn. De aandelenkoersen van Huobi Tech en OKG Technology Holdings zijn volgens Reuters deze maandagochtend met respectievelijk 30% en 20% gedaald.

Terwijl de aan crypto gerelateerde aandelen aan het spartelen waren, registreerde BTC een koersstijging.

BTC/USD 4-uurs prijsgrafiek. Bron: TradingView

Al kijkend naar de dagelijkse prijsgrafiek, suggereert de crypto-analist Rekt Capital dat de prijs van BTC nog verder zal groeien als de bulls een dagelijkse afsluiting van meer dan 43.800 dollar kunnen realiseren.

BTC/USD verhandelt op het moment van schrijven zo rond de 43.850 dollar, dit omdat sommige particuliere beleggers hun winst verzilveren. De technische vooruitzichten wijzen echter op een bullishe voortzetting, aangezien haar prijs met 43.632 dollar op de 4-uurs prijsgrafiek boven het voortschrijdend gemiddelde van 50 blijft.

Als dit positieve beeld de komende dagen aanhoudt, dan kunnen de kopers zich op het 100 4-uurs voortschrijdend gemiddelde op de 45.151 dollar richten en vervolgens op de horizontale weerstand in de buurt van de 46.700 dollar.