Bitcoin tribalisme houdt de crypto-industrie tegen, aldus CEO Ripple

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bitcoin tribalisme houdt de crypto-industrie tegen, aldus CEO Ripple

By Hassan Maishera - Kort bericht

Bitcoin blijft de nummer één cryptocurrency volgens marktkapitalisatie en is goed voor meer dan 40% van de totale cryptomarktkapitalisatie.

Ripple CEO Brad Garlinghouse vertelde onlangs aan CNBC dat tribalisme rond Bitcoin en andere cryptocurrencies de industrie momenteel tegenhoudt.

De markt voor cryptocurrency is ongeveer $2 biljoen waard, maar Garlinghouse zei dat er ruimte is voor groei:

“Polarisatie is naar mijn mening niet gezond. Ik bezit bitcoin, ik bezit ether en ik bezit enkele anderen. Ik ben er absoluut van overtuigd dat deze industrie zal blijven bloeien.”

Volgens Garlinghouse kunnen de belangrijkste cryptocurrencies allemaal groeien zonder dat iemand de groei van de ander beïnvloedt. Hij vergeleek de huidige cryptomarkt met het dotcom-tijdperk van de late jaren 1990 en vroege jaren 2000. Hij zei:

“Yahoo zou succesvol kunnen zijn, en eBay ook. Ze lossen verschillende problemen op. Er zijn verschillende gebruiksscenario’s en verschillende doelgroepen en verschillende markten. Ik denk dat er tegenwoordig veel van die parallellen bestaan.”

Ondanks de groei die door de industrie is opgetekend, hebben sommige cryptocurrencies een behoorlijk toegewijde aanhang aangetrokken. We hebben Bitcoin-maximalisten en maximalisten van andere cryptocurrencies zoals Ether en Solana.

Garlinghouse is echter van mening dat deze fractionering de cryptocurrency-industrie meer schaadt dan goed doet. Hij wees erop dat fractionering de crypto-industrie heeft beïnvloed in termen van lobbyen bij beleidsmakers in Washington. Garlinghouse voegde eraan toe:

“Het gebrek aan coördinatie in Washington, DC, wat betreft de crypto-industrie, vind ik schokkend.”

In maart ondertekende de Amerikaanse president Joe Biden een uitvoerend bevel waarin hij de regering opriep om de risico’s en voordelen van cryptocurrencies te onderzoeken.

Ripple is sinds 2020 verwikkeld in een juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), nadat de regelgevende instantie beweerde dat het bedrijf XRP-tokens had uitgegeven als niet-geregistreerde effecten.

De SEC had Ripple en enkele van haar leidinggevenden aangeklaagd voor de verkoop van XRP ter waarde van meer dan $1 miljard in een niet-geregistreerd effectenaanbod.