Bitcoin vechten voor $18k als beren weer in beeld komen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bitcoin vechten voor $18k als beren weer in beeld komen

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van een fysieke Bitcoin munt bovenop een laptop toetsenbord

Bitcoin (BTC) is tot onder de 18.000 dollar gezakt als gevolg van een bredere marktcorrectie veroorzaakt door een toestroom van verkopers na een mislukte poging om het hoogste punt ooit te doorbreken

De prijs van Bitcoin is opnieuw tot onder de 18.000 dollar gedaald, dit na een mislukte poging om op 9 december het weerstandsniveau van 18.600 dollar te doorbreken. Hoewel het gevecht om de 18.000 dollargrens nog niet voorbij is, is de toename van de druk van de verkopers naarmate de dagen verstrijken meer dan duidelijk, en met een grote waarschijnlijkheid dat Bitcoin de dichtstbijzijnde ondersteuningsniveaus zal gaan beproeven.

Het sentiment is naar de verkoopkant gekanteld sinds de prijs er niet met vertrouwen in slaagde een nieuw record aller tijden te registreren, hoewel het technisch gezien op sommige beurzen wel een nieuw record bereikte. Ondanks het bearish sentiment heeft Bitcoin de afgelopen zeven dagen, met een verlies van 7,69%, beter dan de andere top cryptovaluta’s gepresteerd, terwijl ETH en XRP respectievelijk 9,41% en 10,17% daalden.

Op het moment van schrijven handelt BTC in de buurt van 17.850 dollar, meer dan 4,45% in het rood op de maandelijkse prijsgrafiek.

BTC/USD

De prijs van Bitcoin is verder gedaald naarmate het herstel van het hoogste niveau ooit voortduurt. Nu de Bitcoin bears de markt weer betreden, is de prijs geleidelijk aan gedaald en zelfs tot onder de 18.000 dollar grens gezakt. Een laag volume lijkt ook een factor te zijn die de prijsbeweging van Bitcoin naar boven stuwt.

Hoewel de daling onder dit niveau misschien een ongelooflijk bearish korte termijn indicator lijkt, laat de Fib retracement op de dagelijkse prijsgrafiek zien dat de strijd tussen de bulls en bears waarschijnlijk nog niet voorbij is en dat Bitcoin eerst een kaars onder de 17.875 dollar moet plaatsen om op de dagelijkse prijsgrafiek als volledig bearish te worden beschouwd.

Hoewel de algehele neerwaartse druk rond Bitcoin op dit moment op de korte termijn vrij sterk is, is zelfs het worst case scenario van BTC dat het naar de 16.600 daalt misschien niet eens zo slecht, aangezien dit niveau de mogelijkheid biedt voor het creëren van een dubbele bodemstructuur op het dagelijkse tijdschema.

BTC/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Het technische plaatje laat zien dat de RSI naar een neutraal niveau is gedaald, terwijl de Hash Ribbons indicator (één van de tot op heden meest winstgevende indicatoren voor BTC investeerders) al sinds 3 december een koopsignaal laat zien.

Het is ook belangrijk om erop te wijzen dat er een grote CME kloof tussen de 18.275 en 16.995 dollar dreigt.

BTC/USD 2-uurs grafiek. Bron: TradingView

Als we naar de 2-uurs grafiek kijken, creëert Bitcoin mogelijk een dubbel bodempatroon, aangezien de 61,8% Fib retracement op korte termijn de verkoopdruk behoorlijk goed in stand hield.