Bitcoin worstelt nog steeds om de weerstand van $30k te doorbreken

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bitcoin worstelt nog steeds om de weerstand van $30k te doorbreken

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De markt voor cryptocurrency heeft het dit weekend moeilijk gehad terwijl het bearish sentiment aanhoudt.

De markt voor cryptocurrency heeft de afgelopen 24 uur minder dan 1% van zijn totale waarde verloren. De totale cryptomarkt staat nu boven de $1,2 biljoen, na een verlies van bijna $300 miljard vorige week.

Bitcoin blijft ‘s werelds grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie en heeft het de afgelopen maanden moeilijk gehad. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld tegen $29.683, een daling van 11% in de afgelopen zeven dagen.

De meest toonaangevende cryptocurrency heeft moeite om zijn waarde boven de $30k terug te krijgen sinds hij een paar dagen geleden voor de eerste keer dit jaar onder deze cruciale drempel kwam. De Terra-crisis heeft de bredere cryptomarkt beïnvloed en tal van cryptocurrencies moeten nog beginnen aan solide herstel.

Als het bearish sentiment aanhoudt, kan Bitcoin de komende dagen onder het psychologische niveau van $30k blijven worstelen.

Belangrijkste niveaus om naar te kijken

De BTC/USD 4-uurgrafiek is momenteel bearish, aangezien Bitcoin de afgelopen dagen ondermaats heeft gepresteerd. De technische indicatoren laten zien dat het bearish sentiment de komende uren sterker zou kunnen worden.

De MACD-lijn bevindt zich sinds 5 mei onder de neutrale zone. De MACD-waarde staat momenteel op -75, wat wijst op een bearish trend voor Bitcoin.

De 14-daagse relatieve sterkte-index van 49 laat zien dat Bitcoin in het oversold-gebied zou kunnen vallen als het recente marktmomentum wordt gehandhaafd.

Bitcoin zou voor het einde van de dag kunnen dalen tot onder het eerste grote ondersteuningsniveau van $28.447. De leidende cryptocurrency zou echter op korte termijn zijn waarde boven het ondersteuningsniveau van $27.500 moeten behouden.

Als de bulls de markt weer onder controle krijgen, zou BTC de komende uren of dagen voorbij het eerste grote weerstandsniveau kunnen stijgen op $31.352. Tenzij er een verlengde bullish performance is, zou het tweede grote weerstandsniveau van $35.152 de komende dagen een verdere opwaartse beweging moeten beperken.