Bitcoin zal de komende jaren 10x meer waard worden, aldus CEO Pantera Capital

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bitcoin zal de komende jaren 10x meer waard worden, aldus CEO Pantera Capital

By Hassan Maishera - Kort bericht

Bitcoin handelde de afgelopen weken rond het $40k-niveau, maar marktexperts denken dat BTC op de lange termijn hoger zal stijgen.

Dan Morehead, de CEO van Pantera Capital heeft er alle vertrouwen in dat de markt voor cryptocurrency de komende jaren een hogere groei zal laten zien. Morehead maakte zijn mening bekend tijdens een recent interview met Bloomberg.

Op de vraag waarom Bitcoin momenteel ondermaats presteert ondanks de stijgende inflatie in de Verenigde Staten en de non-actieve aard van de obligatiemarkt, antwoordde Morehead dat Bitcoin de S&P 500 weerspiegelt. Hij zei:

“Er is een correlatie op zeer korte termijn tussen Bitcoin en de S&P 500 in zeer stressvolle tijden. Dit is zes keer gebeurd in de geschiedenis van Bitcoin; een sterke correlatie van ongeveer 71 dagen en dan valt het uiteen. En ik ben er echt van overtuigd dat dit nu ook het geval is, dat er een reflexmatige reactie is dat wanneer de S&P wordt verpletterd en obligaties worden verpletterd, je alle bitcoin-cryptocurrencies moet verpletteren.

Morehead verklaarde echter dat wanneer het stof is neergedaald en aandelen en obligaties ondermaats presteren, meer mensen zich zullen wenden tot cryptocurrencies zoals Bitcoin. Hij heeft er alle vertrouwen in dat Bitcoin uitstekend zal presteren, onafhankelijk van de rente.

De gedecentraliseerde financiële sector (DeFi) heeft de afgelopen jaren enorme belangstelling gekregen en Morehead gelooft dat er meer groei in het verschiet ligt. Hij zei:

"Er is dus een soort perceptie van waarde-cryptocurrencies omdat sommige geen cashflow hebben. Sommige hebben wel geldstromen. Maar het is in feite een besparing van één op één vraag en aanbod om de twee jaar. 10 keer meer mensen gebruiken cryptocurrency dan in het verleden.”

De CEO van Pantera Capital zei dat hij ervan overtuigd is dat de waarde van Bitcoin de komende jaren enorm zal stijgen. Hij zei:

"Ik denk dat het in feite zo'n aantal ($400.000) zal zijn dat alle gebruikers gebruiken die echt worden uitgerold. Mensen gebruiken het. En nu investeren institutionele beleggers echt in de ruimte van het nemen van 10 of 20 basispunten tot misschien 10 jaar 8 procent van hun portefeuille of iets dergelijks. Dus ik denk wel dat we dat zullen hebben. Het hoeft geen Bitcoin te zijn.”

Bitcoin is met meer dan 40% gedaald ten opzichte van zijn hoogste punt ooit, maar de interesse in de toonaangevende cryptocurrency blijft toenemen.