Bitcoin zou binnen een jaar $100.000 kunnen bereiken, aldus CEO Nexo

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bitcoin zou binnen een jaar $100.000 kunnen bereiken, aldus CEO Nexo

By Hassan Maishera - Kort bericht

Bitcoin handelt momenteel boven $40k, maar marktexperts zijn optimistisch dat het binnenkort $100.000 zal bereiken.

Antoni Trenchev, de CEO van crypto-uitleenbedrijf Nexo, is ervan overtuigd dat de prijs van Bitcoin binnen een jaar richting $100k zal stijgen. Dat zei hij tijdens een recent interview met CNBC.

Bitcoin presteerde de afgelopen weken ondermaats en handelt momenteel boven $40k per munt. Trenchev verklaarde echter dat hij zich zorgen maakt over de kortetermijnprestaties van de toonaangevende cryptocurrency.

Hij gaf aan dat de kortetermijnvooruitzichten van Bitcoin zouden kunnen aansluiten bij de traditionele financiële markten nu de Federal Reserve begint met het afbouwen van haar omvangrijke monetaire stimuleringsprogramma.

Op de lange termijn zou de stap echter de cryptomarkt bevoordelen. Trenchev zei dat een beurscrash waarschijnlijk zou betekenen dat de Federal Reserve van de Verenigde Staten binnen de kortste keren weer zou versoepelen.

Als gevolg hiervan verwacht hij dat de waarde van Bitcoin meer dan verdubbelt en de komende 12 maanden $100.000 zal bereiken.

Paolo Ardoino, chief technology officer van Bitfinex, is ook optimistisch over de markt voor cryptocurrency. Hij denkt echter niet dat Bitcoin de komende maanden de 100.000 dollar zal bereiken. Dat vertelde hij aan CNBC;

“Op dit specifieke moment leven we onder, zou ik zeggen, wereldwijde onzekerheid op de markten, niet alleen op de cryptomarkten, ook op de aandelenmarkten. We zien dus duidelijk lagere volumes aan de crypto-kant … bitcoin-volumes zijn de afgelopen weken gedaald. Dus dat is best belangrijk als statistiek, want het vertelt veel walvissen, veel actieve marktdeelnemers, deelnemers die voorheen erg actief waren, wachten een beetje aan de zijlijn.”

De CEO van Bitfinex zei dat hij verwacht dat de prijs van Bitcoin in 2022 net boven de $50k zal eindigen. Hij is echter optimistisch over het langetermijnperspectief van de markt. Hij zei:

“Ik ben een bullish persoon wat betreft bitcoin. Ik zie zoveel gebeuren in deze industrie en zoveel landen die geïnteresseerd zijn in bitcoin-adoptie dat ik echt positief ben.”

Bitcoin is met meer dan 40% gedaald ten opzichte van het hoogste punt ooit van $69k, dat het in november 2021 bereikte.