Bitcoin’s CME kloof – een prijsanalyse voor april 2020

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bitcoin’s CME kloof – een prijsanalyse voor april 2020

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023

Terwijl Bitcoin zijn dalende trend voortzet, is er hier alvast een blik op waar de prijs de komende maand naar toe kan gaan

Bitcoin daalde in het weekend tot onder de 6.000 dollar, wat leidde tot speculatie dat de munt zelfs verder zou kunnen dalen tot rond de 4.000 dollar.

De prijs is nu inmiddels gestegen en vertoont momenteel een zijwaartse prijsactie van ongeveer 6.200 dollar, wat op z’n beurt weer leidt tot speculaties over waar deze top crypto valuta naartoe zal gaan.

Let op de kloof

Sommige handelaren hebben de CME kloof (Chicago Mercantile Exchange) aangehaald die Bitcoin nog moet vullen.

Hoewel de meeste Bitcoin uitwisselingen 24/7 plaatsvinden, is de CME een gerenommeerde handelsbeurs die een reeks futures en opties verwerkt, wat betekent dat de beurs zijn eigen handelsuren kent.

Terwijl die handelsvloer gesloten is, kan de prijs van Bitcoin stijgen of dalen, wat leidt tot een divergentie tussen de laatst verhandelde prijs van de CME en de prijs waartegen deze actueel wordt verhandeld. Er bestaat een grote kans dat deze kloof opgevuld wordt zodra deze vastgesteld is, wat er dan ook toe geleid heeft dat sommige handelaren de kloof opgemerkt hebben en deze vervolgens als een indicator hebben gebruikt voor waar de prijs van Bitcoin naartoe zal gaan.

De maandelijkse afsluiting van Bitcoin op de CME was op vrijdag 27 maart 6.680 dollar, wat betekent dat Bitcoin een gat van 600 dollar moet opvullen. Het valt echter nog te bezien of de prijs van Bitcoin daadwerkelijk zal stijgen om dit gat te vullen, of dat de CME zal dalen om nog meer bearish druk te creëren.

Bitcoin heeft in het verleden ongeveer 95% van alle hiaten in CME opgevuld, waardoor het een zeer nuttige en betrouwbare indicator van prijsbewegingen is gebleken. De recente daling van de prijs van Bitcoin, na de uitbraak van het coronavirus, heeft er echter toe geleid dat er alsnog een eerder ontstaan gat moet worden opgevuld.

Op 9 maart, drie dagen voor de dramatische prijsdaling, ontstond er namelijk een kloof van 930 dollar. Aangezien deze leemte nog niet is opgevuld en er nu alweer een andere gat ontstaan is, zal het erg interessant zijn om te zien welke weg de prijs van Bitcoin besluit op te gaan.

In bullish nieuws

De CME kloof schetst voor op de korte termijn een bearish trend, maar hoe zal dit verder verlopen in de loop van april?

Er bestaat enige speculatie dat er sinds de crash van Bitcoin in maart, een nieuw bewegend spiraal zich opwaarts aan het vormen is, waarbij 7.200 dollar het volgende prijsniveau zal zijn voor de crypto valuta, en wat 8.300 dollar daarmee de nieuwe weerstandsgrens maakt.

Er is eveneens het argument dat het stimuleringspakket welke de Amerikaanse economie vorige week genoot, de wereldwijde markten enigszins deed stijgen, terwijl Bitcoin zich zelfs 80% wist te herstellen zonder enige injectie van liquiditeit. Dit is iets dat Bitcoin liefhebbers volop hebben aangeprezen als een teken van kracht voor toekomstige crypto valuta projecten.

Bovendien staat de wereldeconomie flink onder grote druk, met hoge schulden en rentetarieven die al op hun laagste punt staan, wat betekent dat ze niet nog eens opnieuw kunnen worden verlaagd om zo te proberen leningen en groei te stimuleren.

Echter, door de combinatie van de toegenomen mining moeilijkheidsgraad die na de halving in mei wordt verwacht, plus een sociale afstand waarvan het einde nog niet in zicht is, zou april 2020 een belangrijk bepalend moment voor de prijs van Bitcoin kunnen zijn.