Bitcoin’s marktdominantie op het laagste niveau sinds 2018

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bitcoin’s marktdominantie op het laagste niveau sinds 2018

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Bitcoin met een prijsgrafiek op de voorgrond

Tijdens een turbulent weekend voor de cryptomarkt is het marktdominantie niveau van Bitcoin tot het laagste punt in drie jaar gezakt

Bitcoin is altijd de dominante cryptovaluta geweest, aangezien het de eerste crypto was die er gecreëerd werd. Als leidende munt is Bitcoin gewoonlijk goed voor ongeveer 50% van de totale marktkapitalisatie van de branche. Door de recente prijsdip heeft het echter een deel van haar marktaandeel aan altcoins verloren.

Op het moment van dit rapport bedraagt het marktdominantie niveau van Bitcoin 40%, het laagste niveau sinds 2018. Bitcoin’s marktdominantie niveau bedraagt meer dan 50% sinds de zomer van 2019, met een jaarlijks record van 69,7% in januari.

Deze recentste ontwikkeling komt doordat de prijs van Bitcoin richting de 42.000 dollar regio is gedaald. Dankzij de massale uitverkoop is de prijs van Bitcoin de afgelopen weken vanaf de 60.000 dollar regio gedaald en wordt het momenteel zo rond de 45.000 dollar verhandeld. De marktkapitalisatie is daardoor alsook tot onder de 1 biljoen dollar gezakt.

De totale crypto marktkapitalisatie bedraagt meer dan 2 biljoen dollar, aangezien enkele altcoins ondanks de worstelingen van Bitcoin uitstekend blijven presteren. Ether, de op één na grootste cryptovaluta, heeft een marktkapitalisatie van ongeveer 400 miljard dollar. Het marktdominantie niveau van ETH is op dit ogenblik tot 19,3%. Binance Coin (BNB) volgt en bedraagt 4% van de totale crypto marktkapitalisatie, waarbij Cardano (ADA) en Dogecoin (DOGE) de vierde en vijfde plaats innemen, met een marktdominantie van respectievelijk 3,3% en 2,9%.

Ondanks de recente verliezen zijn verschillende analisten van mening dat we nog niet in een bearmarkt zitten. Sommigen van hen beweren zelfs dat de cryptomarkt bijna op de bodem zit en dat de cryptovaluta’s de komende dagen of weken weer omhoog zullen gaan.