Bitfinex ziet in New York tegen een rechtszaak aan over meer dan 800 miljoen dollar aan verloren geld

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bitfinex ziet in New York tegen een rechtszaak aan over meer dan 800 miljoen dollar aan verloren geld

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Veel cryptoliefhebbers kijken ernaar uit om het volledige verhaal achter de plotselinge verdwijning van dit grote bedrag te leren kennen

De beruchte crypto uitwisseling moet nu vragen om opheldering beantwoorden over de locatie van 800 miljoen dollar aan fondsen

Bitfinex, een cryptogeld uitwisseling, zal samen met een groep bedrijven in een rechtbank in New York terechtstaan. De firma’s zullen de beschuldigingen van de officier van justitie, Letitia James, onder ogen moeten zien dat ze probeerden te verbergen dat ze meer dan 800 miljoen dollar aan fondsen hebben verloren.

De bedrijven die bij Bitfinex gegroepeerd zijn, zijn betrokken bij de exploitatie van Tether (USDT). Tether fungeert wereldwijd als een handelskanaal voor veel cryptoliefhebbers; het is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, dus is het een manier om zonder belastingverplichtingen crypto winsten in ‘dollars’ op te slaan.

Bitfinex reageerde op de aantijgingen door te stellen dat het geld bij een bankbedrijf in Panama was gestort, genaamd Crypto Capital Corp. Het werd vervolgens door overheidsinstanties uit verschillende landen in beslag genomen.

Bitfinex en co beweren dat ze het doelwit waren van deze inbeslagnames en dat ze eraan meewerken de verloren gegane geldbedragen terug te vorderen. Bovendien ontkennen ze tevens de beschuldigingen dat ze het geld dat verloren was gegaan probeerden te verbergen.

Bovendien hebben Bitfinex en de groep bedrijven zich ingespannen om de zaak te laten verwijderen, met het argument dat New York niet bevoegd was om de zaak voor te zitten, aangezien de betrokken bedrijven niet in de staat gevestigd zijn. Als gevolg hiervan stelden ze dat ze niet verplicht waren om verantwoording af te leggen aan de autoriteiten.

De rechtbank in New York weigerde hun motie echter en verklaarde dat de handelaren in New York Tether hadden gebruikt. Bovendien werkte een deel van het Bitfinex personeel in de staat, wat volgens de rechtbank het bedrijf onder de jurisdictie van New York plaatst.

Afgezien van deze argumenten, verklaarde Bitfinex eveneens dat aangezien Tether geen effect is, de rechtbank niet bevoegd is. Desondanks heeft de rechtbank zijn autoriteit op de zaak gestempeld en dit specifieke argument afgewezen door erop te wijzen dat de Martin Act Tether als een effect bestempelt.

De staatsadvocaat stond in een verklaring achter de beslissing van de rechtbank om het beroep in te stellen en zei dat dit onderzoek in het belang van investeerders was.

“Het besluit van vandaag bevestigt dat ons kantoor in staat is om zijn brede en uitgebreide onderzoeksbevoegdheden te gebruiken om New Yorkers te beschermen. Zelfs virtuele valuta staan ​​niet boven de wet. We zijn blij met de beslissing van de rechtbank en zullen de belangen van investeerders op de markt blijven beschermen”, luidt zijn verklaring.