Bitso gaat kerndiensten voor de Chivo BTC wallet van El Salvador leveren

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bitso gaat kerndiensten voor de Chivo BTC wallet van El Salvador leveren

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De in Mexico gevestigde crypto-uitwisseling zal met de Amerikaanse Silvergate Bank en Athena Bitcoin samenwerken

Bitso, één van de toonaangevende crypto-uitwisselingen in Latijns-Amerika, heeft ermee ingestemd om met El Salvador samen te werken terwijl het land de acceptatie van Bitcoin als wettig betaalmiddel wil implementeren.

Een aankondiging die het cryptoplatform op 7 september deelde, stelt dat de in Mexico gevestigde uitwisseling de kerndiensten zal aanleveren die El Salvador zal assisteren bij het gebruik van Chivo, de officiële Bitcoin wallet van het land.

“El Salvador heeft geschiedenis geschreven door het eerste land te zijn dat van Bitcoin een wettig betaalmiddel heeft gemaakt, en vandaag zijn we er trots op om aan te kondigen dat Bitso zich inzet voor het bouwen en ontwikkelen van El Salvador’s visie op Bitcoin door de belangrijkste crypto serviceprovider voor Chivo te zijn”, meldde de uitwisseling in de verklaring.

Bitso kijkt ernaar uit om het Midden-Amerikaanse land te helpen bij zijn historische stap om “betalingsstructuren te transformeren en de financiële inclusie te vergroten”, zei Santiago Alvarado, de VP for Business van de uitwisseling, in een verklaring die door Reuters geciteerd werd.

Er wordt van de Salvadoranen verwacht dat ze zich voor de Chivo wallet zullen aanmelden om zo 30 dollar aan gratis Bitcoin te kunnen ontvangen, waarbij de gebruikers dit bedrag als BTC of Amerikaanse dollars kunnen gebruiken. De gebruikers hebben daarbij een rechtstreeks toegang tot al hun transacties vanuit de Bitcoin wallet of kunnen er, bij één van de 200 Bitcoin geldautomaten die er momenteel in het land beschikbaar zijn, contant geld van opnemen.

Bitso zal, om het gebruik van de Chivo wallet te vergemakkelijken, bij het afhandelen van transacties in Amerikaanse dollars met de in de Verenigde Staten gevestigde en federaal gelicentieerde bank Silvergate Bank samenwerken. Tegelijkertijd zal de Bitcoin ATM provider Athena Bitcoin helpen bij het afhandelen van de ATM transacties.

Een aanzienlijk deel van de overboekingen tussen de Verenigde Staten en Mexico verloopt al via Bitso, waarbij er in 2020 naar schatting 1,2 miljard dollar aan transacties verwerkt zijn. Het partnerschap met de regering van Nayib Bukele is er zodoende op gericht om een toenemend aantal Salvadoranen te assisteren bij het verwerken van geldtransfers uit de Verenigde Staten en Latijns-Amerika.

Bitso, dat meer dan 2 miljoen gebruikers heeft, biedt een toegang tot negen voorname cryptovaluta’s. Deze omvatten onder meer Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) en Litecoin (LTC).