Bittrex Global noteert UPCO2 om zo ‘de regenwouden te hodlen’

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bittrex Global noteert UPCO2 om zo ‘de regenwouden te hodlen’

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van twee orang-oetans in het regenwoud

UPCO2 is een getokeniseerd koolstofkrediet dat helpt bij het bestrijden van de ontbossing in het Amazonegebied, het Congobekken en Indonesië

Aan het begin van de maand tweette Elon Musk ‘Hodl the rainforests!!’, wat in crypto terminologie impliceert dat we de regenwouden voor de toekomst in stand moeten houden en beschermen. Welnu, de Universal Protocol Alliance (UPA) is opgestaan om die uitdaging aan te gaan door koolstof te tokeniseren.

De UPA is een coalitie van toonaangevende blockchain bedrijven waaronder CertiK, Uphold, Bittrex Global, Ledger, Fifth Era, Trovio, Hard Yaka en SFOX. Begin 2020 lanceerden ze het Universal Carbon token UPCO2, waarvan één UPCO2 voor één jaarton aan CO2 vervuiling staat die door een project vermeden wordt dat als REDD+ (vermindering van emissies door ontbossing en bosdegradatie) gecertificeerd is.

Elke UPCO2 wordt door een Voluntary Carbon Unit (VCU) ondersteund, een digitaal certificaat dat door internationale normalisatie instellingen zoals Verra uitgegeven wordt, waarmee projecten hun broeikasgasreducties in verhandelbare koolstofkredieten kunnen omzetten.

Matthew Le Merle, de voorzitter van de UPA, zei: “de UPA is er trots op de visie van Elon te hebben gerealiseerd. Het hodlen van de regenwouden is een cruciale en geweldige start, aangezien ze de longen van de wereld zijn en overvallen worden… maar met de komst van digitale koolstofkredieten gaat er een hele wereld van mogelijkheden open, waardoor er via een efficiënt kanaal voor de marktwerking buitenmaatse resultaten gecreëerd worden, precies daar waar ze het meest nodig zijn.”

De UPA kondigde gisteren aan dat UPCO2 het eerste ecologische crypto product was geworden dat een notering kreeg op Bittrex Global, het in Liechtenstein gebaseerde handelsplatform voor digitale activa.

Tom Albright, de CEO van Bittrex Global, had het volgende te zeggen: “We zijn verheugd om elke Bittrex Global gebruiker een toegang tot UPCO2 te bieden. Met deze belangrijke nieuwe notering stellen we institutionele en particuliere beleggers in staat om zowel in de waardering van koolstofkredieten te investeren als om de koolstofvoetafdruk te compenseren, en tegelijkertijd de regenwouden van de wereld te helpen redden.”

Naast UPCO2 creëerde de UPA alsook een in ERC-20 verpakte koolstof neutrale Bitcoin, bekend als BTC0, dit in overleg met vooraanstaande koolstof experts van over de hele wereld. Dit leidde tot de oprichting van de UP Carbon Foundation, die de uitgifte van blokken zal gebruiken om ervoor te zorgen dat het geld dat aan volledig uitgevoerde kredieten besteed wordt, direct besteed kan worden aan de uitbreiding van het beschermde areaal. Ze zullen er verder voor zorgen dat de koolstofkredieten die aan UPCO2 ten grondslag liggen, divers en van onberispelijke kwaliteit zijn.

Le Merle voegde eraan toe dat de UPA en Bittrex Global van plan zijn om Universal Carbon tezamen voor een prijs van de X Prize Foundation in te dienen, een door Elon Musk gefinancierd initiatief om koolstof verwijdering te stimuleren.