Bittrex verloor zijn positie door hevige concurrentie, aldus CBO van Bittrex

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bittrex verloor zijn positie door hevige concurrentie, aldus CBO van Bittrex

By Hassan Maishera - Kort bericht

Bittrex was voorheen een van de grootste cryptobeurzen ter wereld qua dagelijks handelsvolume.

Bittrex was een van de meest toonaangevende crypto-exchanges ter wereld tijdens de Bull Run van 2017. Destijds kwamen er steeds meer mensen op de markt toen de prijs van Bitcoin met bijna 20x steeg en tegen het einde van 2017 steeg van $1.000 naar $19.000.

Bittrex heeft echter zijn plaats tussen de beste crypto-uitwisselingen verloren door handelsvolume. Bittrex bezet momenteel de 24e plaats in termen van de leidende beurzen door handelsvolume.

De Chief Business Officer (CBO) van de beurs, Chris Sinkey, legde tijdens een recent interview uit hoe het cryptocurrency-handelsplatform achterop raakte:

“Kort nadat ik bij Bittrex kwam, was het de grootste beurs ter wereld qua handelsvolume en aantal markten. En er was in die tijd zoveel vraag naar accounts dat de prijs van Bitcoin opliep van twee naar drieduizend, vervolgens naar $17K, $18K en $19K. Een van onze servers die nieuwe accountaanmeldingen ondersteunde, had problemen met het verwerken van de belasting. We moesten ons aantal nieuwe gebruikers beperken. Dit is feitelijk een van de redenen waarom Binance kon groeien. Omdat de gebruikers die niet in Bittrex konden komen ergens naartoe moesten. Binance was destijds de nieuwe exchange. Ze hadden net de zomer ervoor hun ICO gedaan en ze begonnen echt in populariteit te groeien.”

Sinkey voegde eraan toe dat de reden dat andere beurzen nu het leeuwendeel van de markt beheersen, is de hoeveelheid kapitaal die ze hebben opgehaald en in marketing gestopt. Hij voegde eraan toe dat Bittrex de beslissing heeft genomen om volledig privé en met eigen middelen te blijven.

De CBO van Bittrex werd ook gevraagd om onderscheid te maken tussen Bittrex en Bittrex Global. Hij verklaarde:

“Andere beurzen, zoals Binance, doen het omgekeerde. Ze kwamen de VS binnen met dezelfde infrastructuur, maar ze creëerden een Amerikaanse exchange. Het verschil is dat onze orderboeken worden gedeeld met Bittrex US. […] Dus in een Bitcoin-orderboek, omdat beide markten beschikbaar zijn voor handel, kan een Amerikaanse klant de tegenpartij zijn om met een Europese klant te handelen. Dat komt omdat alle klanten op ons platform KYC’d zijn en we een zeer streng en conform AMPL-proces volgen.”