Bitwise dient een verzoek in om haar Bitcoin Fund openbaar te verhandelen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bitwise dient een verzoek in om haar Bitcoin Fund openbaar te verhandelen

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023
De Amerikaanse dollar en Bitcoin bij elkaar geplaatst om een investeringsconcept te tonen

De cryptovaluta beheerder Bitwise is van plan om haar Bitcoin Fund openbaar op over-the-counter (OTC) desks en secundaire markten te verhandelen

Het Bitwise Asset Management heeft gisteren aangekondigd dat het een 211 formulier bij de Amerikaanse Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) heeft ingediend. Het crypto vermogensbeheerbedrijf wil haar Bitcoin Fund aandelen openbaar op over-the-counter (OTC) desks en secundaire markten verhandelen.

Het bedrijf hoopt een goedkeuring van de financiële toezichthouder te krijgen om het Bitwise Bitcoin Fund openbaar op de OTC markten te vermelden. Indien goedgekeurd, dan zal het Bitwise Bitcoin Fund (BBF) op de OTCQX Best Market handelen. Bitwise moet echter nog een ticker voor het Bitcoin Fund kiezen.

De Bitwise president Teddy Fusaro zei dat het bedrijf verheugd is dat het Bitwise Bitcoin Fund hetzelfde pad als het Bitwise 10 Crypto Index Fund (OTCQX: BITW) volgt, dat onlangs een goedkeuring van de regelgevende instanties heeft gekregen. “We beheren dit fonds al sinds 2018 en bieden beleggers zo een gemakkelijke, kosteneffectieve en veilige manier om een belegging blootstelling tot Bitcoin te verkrijgen, en we zijn verheugd om mogelijk aandelen van het fonds op de OTCQX te zien noteren”, voegde hij eraan toe.

Het Bitwise Bitcoin Fund is sinds december 2018 voor onderhandse plaatsingen toegankelijk, maar enkel geaccrediteerde investeerders hebben toegang tot dit fonds. Het Bitwise Bitcoin Fund rekent een kostenratio van 1,5% aan, die uit bewaarkosten, belastingen, boekhoudkundige kosten en beheerskosten bestaat.

De belangstelling van professionele beleggers neemt toe

Matt Hougan, de chief investment officer van Bitwise, benadrukte dat het bedrijf deze stap zet vanwege de toenemende interesse van professionele investeerders in de toegang tot Bitcoin. Deze investeerders willen toegang tot Bitcoin verkrijgen als een hulpmiddel om hun portfolio af te dekken en hun vermogen tegen een stijgende inflatie te beschermen.

“Met name financiële adviseurs nemen nota van de grote allocaties die hedgefondsen, instellingen, verzekeringsmaatschappijen en traditionele vermogensbeheerders aan Bitcoin doen”, zei Hougan. De financiële adviseurs geloven dat het nu tijd is om een deel van hun geld aan Bitcoin toe te wijzen, voegde hij eraan toe.

Als het goedgekeurd wordt, dan zal het Bitwise Bitcoin Fund met Grayscale concurreren, de toonaangevende fondsbeheerder in de crypto omgeving. Grayscale heeft tal van fondsen die op dit moment op de OTC markten worden verkocht, waardoor de financiële instellingen aan Bitcoin en een aantal andere cryptovaluta’s blootgesteld worden. De fondsen van Grayscale zijn op de OTC markten verkrijgbaar, waardoor ze voor een groter publiek beschikbaar zijn, terwijl Bitwise enkel tot privé bedrijven beperkt is.