BlackRock handelt sinds begin dit jaar in Bitcoin futures

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

BlackRock handelt sinds begin dit jaar in Bitcoin futures

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De vermogensbeheer gigant BlackRock begon eerder dit jaar met het verhandelen van Bitcoin futures en heeft al winst met haar investering gemaakt

Steeds meer financiële instellingen krijgen op allerhande manieren toegang tot BTC. BlackRock, één van ‘s werelds grootste vermogensbeheermaatschappijen, onthulde gisteren dat één van haar fondsen eind januari een aantal Bitcoin futures bezat.

Volgens de SEC deponering van 31 maart bezat het BlackRock Global Allocation fonds 37 Bitcoin futures eenheden van maart 2021 op de CME futuresbeurs. De contracten liepen op 26 maart af en BlackRock haalde wat winst uit deze handelsactiviteit.

Een bron die met de situatie bekend was, onthulde dat BlackRock 6,5 miljoen dollar aan CME Bitcoin futures contracten bezat. De contracten zouden de vermogensbeheerder op de rapportagedag 360.457 dollar hebben opgeleverd.

Hoewel dit de eerste keer is dat de vermogensbeheerder in Bitcoin futures handelt, heeft het niet een aanzienlijk bedrag toegewezen. De bron voegde eraan toe dat deze Bitcoin futures posities 0,03% uitmaken van het gigantische Global Allocation Fund van BlackRock op de rapportagedag van 31 januari.

Deze recentste ontwikkeling komt twee maanden nadat de BlackRock fondsen, waaronder het Blackrock Global Allocation Fund, in regelgeving dossiers onthulden dat ze van plan zijn om via CME Bitcoin futures blootstelling aan cryptomarkten te verkrijgen.

De deponeringen werden op 20 januari ingediend, wat impliceert dat de vermogensbeheerder de CME Bitcoin futures mogelijk eerder aangeschaft heeft. Beide tonen de interesse van het bedrijf in het aangaan van futures contracten op basis van BTC futures.

BlackRock erkende dat het handelen in Bitcoin futures bepaalde risico’s met zich meebracht. In de documenten werd vermeld dat “de belegging in een Bitcoin futures fonds een liquiditeitsrisico kan inhouden, aangezien Bitcoin futures niet zo veelvuldig als andere futures verhandeld worden, omdat de Bitcoin futures markt relatief nieuw is”.

De vermogensbeheerder is één van de toonaangevende financiële instellingen die de opkomst van Bitcoin in de afgelopen jaren erkend heeft. Vorige maand vertelde Larry Fink, de CEO van BlackRock, aan een panel dat de leidende cryptovaluta als beleggingscategorie aan legitimiteit wint. Hij is echter van mening dat het verschillende markten moeten doorlopen voordat het duidelijk is of de activaklasse stand houdt.

BlackRock zou daarnaast van plan kunnen zijn om haar crypto activiteiten binnenkort uit te breiden. Het bedrijf wil een blockchain expert inhuren om de rol van vice-president in het bedrijf te bekleden.