Blindex Interview: Twee nieuwe algoritmische stablecoins op de markt

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Blindex Interview: Twee nieuwe algoritmische stablecoins op de markt

By Dan Ashmore - Kort bericht

Blindex, het multi-valuta stablecoin DeFi-platform, heeft de lancering aangekondigd van twee nieuwe algoritmische stablecoins – $bGBP (Great British Pound) en $bXAU (Gold).

Het is een zeer interessante aankondiging, vooral vanwege het feit dat deze algoritmisch zijn, een bron van constante discussie in de cryptowereld. Met de veiligheid en duurzaamheid van Terra’s UST stablecoin die de laatste tijd bijzonder actueel is, is deze aankondiging van Blindex van bijzonder belang.

De protocollen van Blindex zijn ook geïntegreerd met RSK, het smart contractplatform dat werkt met gedecentraliseerde applicaties die worden beveiligd door het Bitcoin-netwerk. Dit betekent dat de stablecoins op Bitcoin worden gelanceerd, een leuke extra factor, en te onderscheiden van bijna alle andere stablecoins op de markt. Tel dat op aan het feit dat een van de stablecoins is gekoppeld aan goud, mogelijk de meest polariserende troef als het gaat om crypto-enthousiastelingen, en we waren vastbesloten om meer te weten te komen.

Dus gingen we zitten met Omar Paz, Core Contributor bij Blindex, om zijn mening te krijgen over de veiligheid van algoritmische stablecoins, RSK, Bitcoin, goud en meer.

CoinJournal (CJ):   Welke voordelen heeft Rootstock volgens u voor DeFi-protocollen die worden gelanceerd?

Omar Paz (OP): RSK is de enige keten die ons een gedecentraliseerde en bidirectionele koppeling in/uit de Bitcoin kan geven en het was erg belangrijk om geen gecentraliseerde faalpunten te hebben, zoals bewaarders enz.

We wilden DeFi bieden aan Bitcoin-gebruikers, RSK was hier de voor de hand liggende keuze omdat ze EVM-compatibel zijn en smart contracts mogelijk maken

CJ: Wat vindt u van de veiligheid van algoritmische stablecoins, zoals deze nieuwe van Blindex? Zou u op crashdagen bang zijn dat beleggers het vertrouwen in de koppeling zouden kunnen verliezen?

OP: Het Blindex-stabilisatiemechanisme is een combinatie van een onderpand en algoritmisch token. Dit mechanisme is geïnspireerd op het werk van Frax (met meerdere wijzigingen ten opzichte van hun oorspronkelijke werk). Dit mechanisme is de afgelopen jaren succesvol gebleken en bleef een van de meest stabiele mechanismen voor stablecoins die er zijn. De combinatie van het samen hebben van onderpand en algoritmische token zorgt ervoor dat Blindex een onderpand blijft en tegelijkertijd echte waarde heeft die de stablecoins ondersteunt.

We hebben ook verschillende stimuleringsmechanismen toegevoegd om gebruikers aan te moedigen meer onderpand aan het platform toe te voegen bij marktdalingen.

Twee dingen die we heel anders deden dan alle anderen. Ten eerste, om “bankruns” te ontmoedigen door ervoor te zorgen dat, of u nu de eerste bent die uw stablecoins inwisselt, of de laatste, u precies hetzelfde pro-rata van het onderpand krijgt. En ten tweede, het stimuleren van gebruikers voor lange (tot 5-10 jaar) lock-up perioden van liquiditeit, waardoor het protocol veiliger en sterker wordt in bearmarkten. En eigenlijk zijn de gebruikers er dol op, aangezien meer dan 70% van het ingezette geld in Blindex voor 5-10 jaar is vergrendeld.

Toch vraagt het vertrouwen van investeerders altijd om bewijs, en we hebben er alle vertrouwen in dat Blindex de uitdaging aankan.

CJ: Het Anchor Protocol (binnen het ecosysteem van Terra) is momenteel de meest spraakmakende gebruik van alle algo-stallen, via UST, met TVL nu meer dan $16 miljard. Wat vindt u van de duurzaamheid van dit protocol en denkt u dat eventuele problemen een negatief effect kunnen hebben op DeFi als geheel?

OP: Het is duidelijk dat Anchor nu veel aandacht trekt en hoge rendementen biedt op stablecoins, maar dat verandert nu, omdat ze al hebben aangekondigd dat de opbrengst dynamischer zal zijn. Dat betekent ook dat ze begrijpen dat het water niet lang kan vasthouden – niet op dezelfde manier als het werkte.

Ik geloof dat DeFi een blijvertje is, we staan nog maar aan het begin van dit nieuwe gebied. We zijn van mening dat we nu de geboorte zien van een nieuw financieel ecosysteem dat parallel zal werken met het traditionele financiële systeem. Het zal veel innovatie, veranderingen en zelfs samenwerking tussen de twee met zich meebrengen. Maar totdat het stabiliseert, zullen we veel bewegingen zien.

 

CJ: Bij Terra blijven, wat vindt u van hun recente initiatief om hun UST algo-stablecoin te “steunen” door Bitcoin te kopen?

OP: Ik geloof dat dit de juiste zet is. In wezen maken ze stappen om meer op ons en Frax te lijken. Het hebben van onderpand om een intrinsieke niet-afhankelijke waarde voor de stablecoins te behouden, is erg belangrijk voor de stabiliteit van het systeem. Dit zal Terra versterken en meer steun geven aan hun claims.

 

CJ: Wat denk je dat klanten naar de nieuw gelanceerde Blindex stablecoins zal trekken, in plaats van andere opties op de markt?

OP: Blindex onderscheidt zich van andere voornamelijk in drie delen:

Decentralisatie – Alle stabiele munten van Blindex zijn 100% gedecentraliseerd, we gebruiken alleen gedecentraliseerd onderpand (Bitcoin en Ether), nemen grote beslissingen samen met de Blindex DAO en zelfs de cloudprovider voor onze app is gedecentraliseerd.

Multi-assets – We hebben een platform gebouwd dat stablecoins kan creëren voor alle soorten activa, valuta, grondstoffen, aandelen, obligaties, indexen en zelfs onroerend goed.

Undercollateralisatie – in tegenstelling tot andere platforms en andere stablecoins. Blindex stablecoins vereisen een gelijke waarde aan onderpand als het aantal stablecoins dat een gebruiker wil Mint (de actie van het creëren van nieuwe stablecoins). Als ik bijvoorbeeld 100 BDUS (Blindex USD-pegged stablecoin) wil munt, moet ik $100 aan onderpand verstrekken, in de vorm van een combinatie van BTC of ETH en BDX (Blindex-hulpprogramma en governance-token)

CJ: Wat haalt Blindex uit het lanceren van deze stablecoins?

OP: Het doel van Blindex is om alles te tokeniseren. We wilden onze gebruikers helpen zichzelf te beschermen tegen valutarisico’s, hen te helpen met inflatie om te gaan, hun spaargeld te versterken en nieuwe investeringstools in de keten te hebben.

 

CJ: In de persberichten staat dat “Fiat-valuta’s volatiel zijn en onderhevig aan waardevermindering, wat een andere benadering van het huidige systeem vereist. De integratie van Blindex-protocollen met het RSK-platform markeert een cruciale mijlpaal om dat doel te bereiken” – kunt u nader toelichten wat u hier bedoelt – zou er niet nog steeds waardevermindering zijn met stablecoins, aangezien ze gekoppeld zijn aan hun fiat-tegenhangers?

OP: In wezen willen we gebruikers helpen zichzelf te beschermen tegen afschrijving van hun fiat-geld. Dit kan worden gedaan door te beleggen in andere valuta’s waarvan zij denken dat ze steviger zijn en/of door hun spaargeld of investeringsgeld te diversifiëren met andere beleggingsinstrumenten zoals grondstoffen, indexen en andere. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van uw geld in Gold-pegged stablecoin te zetten, of in S&P 500-pegged stablecoin samen met DeFi index stablecoin. Een stap verder zou zijn om gebruikers in staat te stellen die stablecoins in andere DeFi-services te gebruiken, wat hun posities nog verder zal verbeteren.

CJ: Waarom is er voor Gold pegged gekozen? En kunt u precies aangeven hoe BTC en ETH worden gebruikt om de koppeling te onderpanden?

OP: Goud geldt als een “veilige haven” waardeopslag en diversificatie van het aandelenmarktrisico. Het kan ook een goede inflatiehedge zijn, wat de komende maanden en jaren van belang kan zijn. In de afgelopen maanden hebben we veel vraag gekregen naar een gedecentraliseerde gouden stablecoin van onze gebruikers en we besloten daarop te antwoorden met bXAU, de allereerste Gold-pegged stablecoin die wordt ondersteund door BTC en ETH.

Hetzelfde stabilisatiemechanisme dat we gebruiken met Blindex andere stablecoins werkt hier ook, en stelt gebruikers in staat om nieuwe goudstallen (bXAU) te munten door een van BTC of ETH te kiezen om samen met BDX als onderpand te gebruiken.

CJ: Wat is uw mening over het voortdurende debat over de integriteit van de reserves van Tether voor USDT en de veiligheid van consumentenfondsen die USDT aanhouden?

OP: Ik ben een grote fan van transparantie, en ik heb het gevoel dat het gebrek aan transparantie hier het belangrijkste probleem was. Als er vanaf het begin transparantie was, zou Tether niet in die situatie zijn gekomen, simpelweg omdat ze dat niet konden. Dit is iets dat gedecentraliseerde stablecoins redelijk goed oplossen.

CJ: Algo-stallen hebben veel kritiek vanwege wat sommigen omschrijven als “door niets gesteund worden”. Wat zou u tegen deze mensen zeggen?

OP: Ik zou zeggen dat ze gelijk hebben. Strikt Algo-stallen hebben hun zaak nog niet bewezen. Er is iets problematisch aan het feit dat alle steun van de stablecoins afhankelijk is van een token dat wordt uitgegeven en beheerd door het uitgevende platform en dat zijn waarde ontleent aan een symbiotische relatie met de stablecoin en zijn ecosysteem.

Zoals we hierboven vermeldden, onderneemt Terra nu actie om niet-afhankelijk onderpand te hebben dat ook hun stablecoins ondersteunt en waarde biedt die niet afhankelijk is van hun ecosysteem en token.