Blockfi haalt 350 miljoen dollar in haar Series D financieringsronde op

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Blockfi haalt 350 miljoen dollar in haar Series D financieringsronde op

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Kleurrijke spaarvarkens omcirkelen een kompas

De financieringsronde werd door nieuwe investeerders geleid, waaronder Pomp Investments en Tiger Global

De financiële dienstverlener BlockFi heeft gisteren aangekondigd dat het met succes haar Series D financieringsronde heeft afgerond en 350 miljoen dollar heeft opgehaald. De ronde werd door nieuwe investeerders geleid, waaronder Pomp Investments en Bain Capital Ventures, partners van DST Global en Tiger Global.

Het in New Jersey in de Verenigde Staten gevestigde BlockFi wil het ecosysteem van digitale activa bevorderen door een brug te slaan tussen cryptovaluta’s en traditionele vermogensbeheer producten. Er werd in de drie eerdere financieringsrondes van BlockFi in totaal 100 miljoen dollar opgehaald, die onder meer steun kregen van ParaFi Capital, Hudson River Trading, Morgan Creek Digital, Jump Capital en Castle Island Ventures.

De BlockFi CEO en mede-oprichter Zac Prince merkte op: “In minder dan zes maanden sinds we onze Series C hebben voltooid, hebben Bitcoin en andere digitale activa een centrale rol gekregen in de portfolio’s van veel beleggers en in de algehele financiële markten. Onze overtuiging dat digitale activa de toekomst van financiën zijn, werd door ons klantenbestand bevestigd, dat in 2020 op jaarbasis tien keer zo groot is en sinds eind 2020 meer dan verdubbeld is. Digitale activa zullen de financiën blijven democratiseren, als een afdekking tegen inflatie en een expansief monetair beleid dienen, en innovatie bevorderen in financiële technologie en de toegankelijkheid tot financiële diensten.”

BlockFi biedt haar gebruikers momenteel de mogelijkheid om digitale activa te kopen en verkopen, er rendement mee te verdienen en leningen in Amerikaanse dollars af te sluiten die door digitale activa gedekt zijn. De nieuwe financiering zal de uitbreiding van BlockFi naar nieuwe markten versnellen en gaat gepaard met een waardering van 3 miljard dollar.

Flori Marquez, de mede-oprichter en Senior Vice President of Operations bij BlockFi, voegde toe: “Ons doel voor BlockFi is altijd geweest om cryptogeld mainstream te maken, en elke dag levert meer bewijs op dat dit precies is wat er gebeurt. Ik ben er ongelooflijk trots op hoe snel we nieuwe professionals en producten hebben toegevoegd om aan de marktvraag te kunnen voldoen, en ik ben verheugd om de komende maanden door te gaan met het toevoegen van meer talent en producten.”

BlockFi heeft recentelijk diverse personen met een indrukwekkende ervaring aan haar leiderschapsteam toegevoegd. Deze omvatten het nieuwe hoofd van investeringsproducten, Greg Collett, die eerder leiding aan de Deutsche Bank en de World Gold Council gaf, en de nieuwe Chief Financial Officer, Tony Lauro, die dezelfde rol bij Intermex en JP Morgan Chase bekleedde.

Bovendien heeft BlockFi nieuwe producten toegevoegd, waaronder de BlockFi Bitcoin Trust, Private Client Services in Azië, een OTC handelsdesk, plus een Bitcoin rewards creditcard. BlockFi heeft tegenwoordig meer dan 50 miljoen dollar aan maandelijkse inkomsten, meer dan 15 miljard dollar aan activa op haar platform en meer dan 225.000 klanten over de hele wereld.