Blocko startup werkt samen met IRTI om een op blockchain gebaseerd islamitisch kredietsysteem te bouwen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Blocko startup werkt samen met IRTI om een op blockchain gebaseerd islamitisch kredietsysteem te bouwen

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023

Het Islamic Research and Training Institute werkt samen met de door Samsung gesteunde startup om een systeem voor kredietoplossingen te ontwikkelen

Het Islamic Research and Training Institute (IRTI) werkt samen met Blocko, een startup die via het E24P consortium door technologiegigant Samsung ondersteund wordt.

In 2014 opgericht door Won-Beom Kim, is Blocko een enterprise blockchain platform provider die multinationale organisaties de mogelijkheid aanbiedt om op een veilig gedistribueerd netwerk digitale services te ontwikkelen, implementeren en onderhouden. Het biedt een blockchain besturingssysteem plus een ontwikkelingsplatform met API’s.

Het IRTI is lid van de Islamic Development Bank (IsDB) Group en zet zich in voor de kenniscreatie en informatie voor de Islamitische economie en financierders. Het instituut is al meer dan vier decennia werkzaam.

Dr. Sami Al-Suwailem, de waarnemend directeur-generaal van IRTI, legde uit dat hoewel de islamitische financiële markt groeit, bepaalde uitdagingen haar ervan hebben weerhouden haar volledige potentieel te bereiken.

“De islamitische financiële markt groeit snel, met prognoses van een stijging van ongeveer 2 biljoen dollar tot een indrukwekkende 3,78 biljoen dollar in 2022. Toch hebben bepaalde technische en economische uitdagingen de bedrijfstak ervan weerhouden echt te bloeien”, aldus Al-Suwailem.

“Onze nieuwe partnerschap met E24P is erop gericht in deze behoefte te voorzien door de infrastructuur te bieden die nodig is voor de islamitische financiële sector om aan zowel ontwikkelde als ontwikkelingslanden cruciale diensten te leveren.”

De startup is erin geslaagd om tijdens zijn levensduur meer dan 22,4 miljoen dollar bij vooraanstaande investeerders op te halen, zoals Daesung Private Equity, KEB Hana Bank, Shinhan Bank, SparkLabs en Samsung. Hoewel het bedrijf in Zuid-Korea gevestigd is, is het tevens aanwezig in het Midden-Oosten en Europa.

Er is behoefte aan het creëren van innovatieve kredietoplossingen voor islamitische financierders omdat de Sharia wet de banken ervan weerhoudt rente aan hun leners in rekening te brengen op leningen. Islamitische banken bieden doorgaans financiering aan particulieren en bedrijven aan via reële economische transacties, zoals joint ventures, leaseovereenkomsten en andere gerelateerde modellen.

Aangezien islamitische financiële instellingen geen rente mogen innen bij het aanbieden van kredieten, moeten ze een mechanisme ontwikkelen dat debiteuren aanmoedigt om op tijd te betalen. Een gangbare praktijk bij deze instellingen is om schuldenaren te late vergoedingen in rekening te brengen, die vervolgens aan een goed doel worden geschonken.

Omdat islamitische banken echter geen winst mogen maken over deze kosten voor laattijdige betaling, missen ze tevens de stimulans om dergelijke late vergoedingen te innen en deze tijdig over goede doelen te verdelen.

Het nieuwe systeem dat in ontwikkeling is, heeft tot doel deze problemen op te lossen door middel van een nieuw stimuleringsmechanisme dat vervroegde aflossing aanmoedigt en de vergoedingen ​​aan een verzekeringspool bijdraagt ter dekking van onvrijwillige krediet wanbetalingen.

Afgezien van Blocko, richtte Kim samen met Phil Zamani in 2018 het AERGO Blockchain platform op. AERGO werkt door bedrijven toe te staan data over te dragen zonder afhankelijk te zijn van een tussenpersoon, terwijl ze eveneens de voordelen biedt van integratie in bestaande systemen en een flexibel bestuur heeft.