BofA schetst de mogelijke voordelen van Bitcoin acceptatie in El Salvador

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

BofA schetst de mogelijke voordelen van Bitcoin acceptatie in El Salvador

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023

Bitcoin democratiseert de toegang tot elektronische betalingen, iets wat mogelijk aan 70% van de El Salvadoraanse volwassen bevolking ten goede komt die geen bankrekening heeft

Een rapport van Bank of America (BofA) heeft enkele van de potentiële voordelen benadrukt die El Salvador waarschijnlijk zal ervaren na de historische acceptatie van Bitcoin als een wettig betaalmiddel door deze Midden-Amerikaanse natie. Het rapport van de financiële instelling, dat vorige week gepubliceerd werd, onderscheidt de belangrijkste gebieden waarop het gebruik van Bitcoin een grote impact zou kunnen hebben.

Volgens de analisten van de BofA zal de erkenning voor BTC de geldoverboeking industrie van het land stroomlijnen, waarbij de sector bijna 25% van het BBP van El Salvador bijdraagt. Het gebruik van Bitcoin verlaagt het bedrag dat er anders aan transactiekosten betaald wordt bij het gebruik van de traditionele kanalen.

In dit geval wordt Bitcoin “een tussenpersoon voor de grensoverschrijdende overdracht”, waarbij El Salvadoranen geld zullen besparen, zelfs wanneer ze de ontvangen BTC in dollars omzetten. Er bestaat de suggestie dat een dergelijke toename van geldovermakingen en de verlaging van vergoedingen het beschikbare inkomen van de mensen aldaar aanzienlijk zal verhogen.

Een ander voordeel is de financiële vrijheid die waarschijnlijk aan ongeveer 70% van de bevolking van het land toegekend wordt, die niet over een bankrekening beschikt. De financiële digitalisering wordt als een belangrijk voordeel van cryptogeld gezien, iets wat volgens het rapport een pluspunt voor degenen is die geen bankrekeningen kunnen openen.

Door Bitcoin te kunnen gebruiken, krijgt de bevolking ook meer keuze als consument, voegt de bank er verder aan toe. “We zijn het niet eens met het idee dat het dwingend is dat bedrijven wettelijk verplicht zijn om Bitcoin als betaalmiddel te accepteren”, schreef de bank, eraan toevoegend dat bedrijven en consumenten de vrijheid hebben om voor de cryptovaluta te kiezen of dollars vanaf hun ‘Chivo’ wallets te gebruiken.

Bank of America gelooft verder dat El Salvador er baat bij heeft als het een Bitcoin hub wordt. Dit, zo wijzen de analisten erop, zal vooral het geval zijn wanneer het directe buitenlandse investeringen begint aan te trekken, al kijkend naar de ontwikkelingen in verband met Bitcoin mining.

Het rapport is verrassend gezien BofA’s ‘ijskoude’ aanval op BTC in haar maart rapport waarin werd opgemerkt dat Bitcoin ‘vuile kleine geheimen’ had en enkel goed voor de speculatieve handel was. Dit kwam zo bovenop de recente kritiek van het IMF en de Economische Commissie van de VN voor Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.