Braziliaanse wetgevers gaan akkoord met reguleren cryptocurrencies

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Braziliaanse wetgevers gaan akkoord met reguleren cryptocurrencies

By Benson Toti - Kort bericht

De Braziliaanse senaat keurde dinsdag de cryptowet goed, terwijl de Centraal-Afrikaanse Republiek vorige week ook een soortgelijke stap zette.

Brazilië is het laatste land dat een wetsvoorstel heeft aangenomen dat de regulering van cryptocurrencies beoogt, en voegt zich bij een groeiend aantal landen over de hele wereld die cryptocurrencies in financiële regelgevingskaders willen opnemen.

De Senaat zou het wetsvoorstel dinsdag hebben aangenomen.

Een regelgevingskader voor cryptovaluta

Het wetsvoorstel schetst de totstandkoming van een regelgevend kader dat is toegesneden op de crypto-industrie, waarbij de uitvoerende tak van de overheid belast is met wetgeving.

De overheid heeft ook de verantwoordelijkheid om een nieuwe toezichthouder voor de cryptosector te vormen. Zo niet, dan voorziet het wetsvoorstel erin dat ofwel de Securities and Exchange Commission ofwel de centrale bank wordt gemandateerd om het te reguleren.

In pogingen om crypto-gerichte bedrijven naar het land aan te trekken, hebben wetgevers bepalingen opgenomen die importheffingen op Bitcoin-mijnwerkers afschaffen.

Het wetsvoorstel gaat nu naar de Kamer van Afgevaardigden, die, als ze het aannemen, het naar de president zal sturen om het in de wet te accentueren. Dit moet voor eind 2022 gebeuren.

Centraal-Afrikaanse Republiek kijkt ook naar crypto-regulering

Het nieuws dat de Braziliaanse wetgevers woensdag een cryptorekening hebben aangenomen, komt een paar dagen nadat bleek dat hun tegenhangers in de Centraal-Afrikaanse Republiek ook een soortgelijke stap hadden genomen.

Terwijl de eerste krantenkoppen hadden gesproken over CAR die Bitcoin als wettig betaalmiddel aannam, was de waarheid dat wetgevers een wetsvoorstel hadden aangenomen waarin werd gestreefd naar het creëren van een regelgevend kader voor cryptocurrencies.

Op woensdag citeerde een BNN Bloomberg-rapport de minister van Financiën van het land, Herve Ndoba, die de stap bevestigde. In opmerkingen gemaakt via een telefonisch interview, zei Ndoba dat de wetgeving ernaar streeft cryptocurrencies legaal te maken in het financiële systeem.

Maar terwijl de wet gebruik zou maken van crypto legaal in het land, was de Centraal-Afrikaanse Republiek niet van plan om Bitcoin of een ander cryptocurrency wettig betaalmiddel te maken zoals El Salvador deed.

El Salvador, wiens president Nayib Bukele een groot voorstander van Bitcoin is, blijft tot nu toe het eerste en enige land dat Bitcoin als wettig betaalmiddel gebruikt.