Britse belastingdienst neemt NFT’s in beslag in fraudezaak

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Britse belastingdienst neemt NFT’s in beslag in fraudezaak

By Benson Toti - Kort bericht

De inbeslagname is de eerste waarbij NFT's in het VK betrokken zijn, aldus de HMRC.

De Britse belastingdienst, de HM Revenue and Customs (HMRC), heeft de inbeslagname aangekondigd van drie non-fungible tokens (NFT's) die verband houden met belastingontduiking.

Volgens de HMRC houdt de zaak verband met btw-fraude en is het de eerste keer dat Britse wetshandhavers mensen hebben gearresteerd en NFT's in beslag hebben genomen.

De politie zou drie personen hebben gearresteerd nadat uit onderzoek bleek dat er belastingontduiking was gepleegd met een waarde van £1,4 miljoen (ongeveer $1,8 miljoen) aan belasting over de toegevoegde waarde. De verdachten, zo voegde de gerapporteerde eraan toe, gebruikten valse identiteiten en pleegden de fraude via 250 nepbedrijven.

De inbeslagname is "een waarschuwing voor iedereen die denkt dat ze crypto-activa kunnen gebruiken om geld te verbergen voor HMRC", zegt Nick Sharp, de adjunct-directeur van economische misdaad.

Het nieuws komt omdat autoriteiten hun strijd tegen het mogelijke gebruik van crypto-activa voor illegale activiteiten vergroten, met recente onderzoeken die hebben geleid tot de inbeslagname van miljoenen ponden aan crypto die naar verluidt verband houden met belastingontduiking en witwassen.

Scherp voegde toe :

"We passen ons voortdurend aan nieuwe technologie aan om ervoor te zorgen dat we gelijke tred houden met hoe criminelen en ontduikers hun vermogen proberen te verbergen ."

De belastingdienst nam ook voor 5000 pond aan andere digitale activa in beslag.