Buterin legt uit waarom Ethereum’s ketencapaciteit met 9% is toegenomen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Buterin legt uit waarom Ethereum’s ketencapaciteit met 9% is toegenomen

By Harshini Nag - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Buterin benadrukt dat de London upgrade de Ethereum ijstijd vertraagd heeft

De Ethereum medeoprichter Vitalik Buterin legde in een analyse op Reddit uit waarom het gemiddelde dagelijkse gas dat door het netwerk gebruikt wordt, rond de tijd dat Ethereum de London upgrade implementeerde, van 92 miljard naar meer dan 100 miljard steeg. Deze 9% stijging in het dagelijkse gasverbruik wijkt namelijk af van de veranderingen in de gasprijzen en duidt op een verbetering van de totale netwerkcapaciteit.

Buterin omschreef drie belangrijke oorzaken voor de toename van de netwerkcapaciteit van Ethereum: 1) De vertraging van de ijstijd, 2) Blokken die vóór London niet de volledige capaciteit van 15 miljoen gebruikten en 3) onvolkomenheden in de aanpassing van de basisvergoeding.

De Ethereum ijstijd verwijst naar een fenomeen waarbij de toenemende complexiteit van het mining algoritme er uiteindelijk toe leidt dat de Ethereum blockchain zo moeilijk te minen wordt dat het stopt met het aanmaken van blokken. Buterin is van mening dat de lancering van de London upgrade deze snel naderende Ethereum ijstijd vertraagd heeft en op lange termijn de gemiddelde bloktijd van 13,5 seconden naar het normale niveau van 13,1 seconden heeft aangepast. Dit leidde tot een toename van 2-3% van de totale netwerkcapaciteit.

Vóór de upgrade van London was 15 miljoen het maximale beschikbare gas per blok. Veel blokken gebruikten deze hele 15 miljoen niet omdat er dan te weinig ruimte voor een enkele transactie over was. Dit leidde ertoe dat ongeveer 2% van de blokken vrijwillig leeg gelaten werd. Na de upgrade werd 15 miljoen echter de target. “Dit betekent dat als het gemiddelde gasverbruik, inclusief de lege blokken, lager dan 15 miljoen is, de basisvergoeding zal dalen totdat het gemiddelde weer 15 miljoen is”, legt Buterin uit. Dit is goed voor nog eens 2-3% verbetering in de capaciteit van Ethereum.

Als laatste wees Buterin erop dat de EIP-1559, welke als onderdeel van de London upgrade geïntroduceerd is, een complexe relatie tussen de rekenkundige en geometrische middelen voor de grootte van een blok en de kosten ervan heeft. Dit maakt het niet helemaal accuraat bij het verbranden van 50% van de gasprijs. Deze fout leidt zodoende tot een lichte toename van de capaciteit, aangezien de blokken nu gemiddeld met iets meer dan 50% gevuld zijn, zei de medeoprichter van Ethereum.

“Maar de Ethereum gebruikers kunnen zich voorlopig verheugen over de onbedoeld 6% verhoogde capaciteit die London bracht”, concludeerde Buterin.

De London upgrade werd op 5 augustus 2021 geïmplementeerd. Er wordt verwacht dat het de manier waarop de transacties op het Ethereum netwerk uitgevoerd worden, door zowel de vergoeding voor miners als de levering van ETH tokens te beïnvloeden, aanzienlijk zal verbeteren.