Californië gaat de ecologische voetafdruk met blockchain verkleinen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Californië gaat de ecologische voetafdruk met blockchain verkleinen

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van elektriciteitsnetten in Californië

De California Energy Commission gaat fase twee in van hun blockchain technologie project

De California Energy Commission heeft aangekondigd aan een energieproject te werken dat de mogelijkheden van blockchain technologie zal gebruiken om, door het gebruik van hernieuwbare energie aan te moedigen, de koolstofvoetafdruk te verkleinen.

Een persbericht van de Commissie die op de AP Morning Wire gepost was, onthulde dat ze 9 miljoen dollar investeren in het helpen van EVShare, een energie en transport startup, ter ondersteuning van een door Bitcoin aangedreven blockchain infrastructuur. Dit project zal op de openbare RSK blockchain worden gebouwd, wat een 2e laag smart contract protocol is dat bovenop het Bitcoin netwerk werkt. Dit zal een markt creëren die koolstofkredieten digitaliseert en verhandelt om zo initiatieven voor schone energie te stimuleren.

Deelnemers aan de markt worden beloond als ze op verschillende manieren actief aan het verkleinen van hun CO2 voetafdruk werken. Voorbeelden zijn het zogenaamde ‘vanpooling’ transportsysteem, het opwekken en gebruiken van duurzame energie of andere milieuvriendelijke methoden. De credits die met deze activiteiten verdiend worden, kunnen vervolgens worden gebruikt om elektriciteitsverbruik, ritten en services te betalen, waarbij transacties met betrekking tot mobiliteit op de RSK blockchain geregistreerd worden.

Bovendien zal de blockchain eveneens gebruikt worden bij het registreren van transacties tussen voertuigen en andere netwerk activa. Dit omvat zonnesystemen, laders en accu’s. Het slaat tevens gegevens op over de accu’s van voertuigen, panelen en andere activa. Hun gebruik wordt allemaal met behulp van RIF Identity in de keten geregistreerd en geïmplementeerd.

Uit het persbericht bleek verder dat de eerste fase van het proefproject al twee jaar geleden van start was gegaan. Het omvatte onderzoek en ontwikkeling in het project, evenals samenwerkingen met de Basset-Avocado Advanced Energy Community (BAAEC), een achtergestelde gemeenschap in Los Angeles.

De tweede fase, die op 7 augustus van start ging, zal in een live setting werken aan het testen van de implementatie van de EVShare oplossing. Het oorspronkelijke doel van het project is om 50 huizen op het zonne-net aan te sluiten.

Eduardo Javier Muñoz, de CEO van EVShare, benadrukt het belang van gemeenschapsgerichte netwerken in de stedelijke energievoorziening.

“De toekomst van stedelijke energievoorziening ligt in gemeenschapsgerichte netwerken zoals de proef die we in Basset pionieren. We zijn er trots op een belangrijke deelnemer te zijn in het prosumenten netwerkprogramma met een consortium van toonaangevende techbedrijven, en de mogelijkheid te hebben om de voordelen te bewijzen van het creëren van een slim netwerk dat in een fraudebestendige blockchain verankerd is”, zei Muñoz.

Blockchain technologie helpt verschillende industrieën hun bedrijfspraktijken te verfijnen, met name als het gaat om het beheer in toeleveringsketens en het zorgen voor meer transparantie.