Cardano 1.4 maakt blockchain klaar voor de toekomst

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Cardano 1.4 maakt blockchain klaar voor de toekomst

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

 

De aangekondigde Cardano 1.4 update is volgens Charles Hoskinson de meest significante update die op de ADA-blockchain doorgevoerd is. Niet alleen is er gewerkt aan een nieuwe wallet voor Cardano, er zijn veel meer stappen ondernomen om de inmiddels ongeduldige community te belonen voor het geduld. Gebruikers van Deadalus krijgen een melding op hun apparaat en met de stappen binnen de roadmap lijkt Cardano (ADA) klaar voor de toekomst.

Makkelijker, beter en smart contracts

De updates op de blockchain zijn direct grootschalig. Na een lange tijd van wachten wordt de wallet voor de cryptovaluta verbeterd, komen er dApp-features op de blockchain, wordt de blockchain meer decentraal en worden smart contracts op de blockchain mogelijk gemaakt. De slimme contracten worden mogelijk gemaakt door Plutus en Marlowe, twee nieuwe tools die op 18 december live gegaan zijn op de blockchain. Plutus is overigens ook ontwikkeld door IOHK, wat het per definitie al een interessante ontwikkeling maakt.

Marlowe

Toch is vooral Marlowe interessant voor de ontwikkelaars en bedrijven die gebruik willen maken van slimme contracten. Marlowe is namelijk een programma dat de drempel verlaagt. Ook wanneer u geen enkele kennis hebt van code of programmeren, ook dan kunt u slimme contracten opstellen dankzij het programma dat zelf de code ontwikkelt. Hierdoor wordt juist deze blockchain breder inzetbaar.

De ontwikkeling valt samen met een andere aanpassing die de schaalbaarheid van Cardano vele malen groter maakt. Waar gebruikers eerst miljoenen bestanden moesten downloaden om de blockchain te kunnen gebruiken, zijn dit er nu nog maar 200. Daarnaast vervalt de SL-code en wordt er een compleet nieuwe code gebruikt die wél ontwikkeld is voor intensief gebruik: nu en in de toekomst.

Wordt Cardano een serieuze speler op de markt?

Charles Hoskinson, een van de oprichters van Ethereum (ETH), is een reden om het Cardanoproject serieus te nemen, maar tot voor kort kwam deze blockchaintoepassingen feitelijk niet verder dan de roadmap zelf. De community was geduldig, leverde feedback en de ontwikkelaars zeiden aan het werk te zijn met aanpassingen. Dat nu alle aanpassingen ineens doorgevoerd worden, dat is een grote stap voor de community en blockchainwereld. Cardano lijkt een inhaalslag te willen maken op de concurrenten die al wel geleidelijke aanpassingen gedaan hebben, zoals IOTA (MIOTA) en EOS (EOS).

cardano klaar om grote speler op de markt te worden
Cardano klaar om een grote speler op de markt te worden

Bron: Pixabay

Hoewel de ontwikkelingen zonder enige terughoudendheid positief te noemen zijn, is het nog niet duidelijk wat dit gaat betekenen voor de toekomst. Ja, de koerswaarde van ADA is gestegen, maar aangezien dit het geval is met nagenoeg alle koersen van cryptovaluta is hier nog geen conclusie aan te verbinden. Tegelijkertijd moeten we inzien dat Cardano geluisterd heeft naar de gebruikers en binnen de roadmap aangegeven heeft nog meer te doen met de feedback van de community. En aangezien dit direct het eerste punt op de roadmap is, zal dit zeker in goede aarde vallen bij de mensen die Cardano al vanaf dag een steunen.

Gekenmerkte Beeldbron: Pixabay