Cardano’s oprichter is niet zeker van de toekomst van Bitcoin als wereldreserve valuta

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Cardano’s oprichter is niet zeker van de toekomst van Bitcoin als wereldreserve valuta

By Hassan Maishera - Kort bericht

De oprichter van Cardano gelooft niet dat Bitcoin heeft wat er nodig is om de wereldreservevaluta te worden.

Charles Hoskinson verklaarde in een recent interview dat hij niet denkt dat Bitcoin de wereldreservevaluta zal worden. Volgens de oprichter van Cardano zou een cryptocurrency met slimme contractfuncties de wereldwijde reservevaluta moeten worden.

Hoskinson gelooft dat Cardano of iets dergelijks als Ethereum de wereldreservevaluta zou worden. Een wereldwijde reservevaluta moet diensten bieden zoals slimme contracten, metadatastandaarden en verbeterde doorvoer die enorme transacties per seconde voltooien.

Volgens de oprichter van Cardano komt de schaarste van Bitcoin voort uit hoge productiekosten. Hij verklaarde dat;

"Als je schilderijen maakt en de ene moet je met de hand schilderen, terwijl je de andere met de machine kunt doen en ze zien er allebei hetzelfde uit, en de vraag is voor beide hetzelfde, dan besteed je gewoon duizend keer meer moeite om de ene te maken dan de andere."

Hoskinson sprak over het enorme energieverbruik van Bitcoin en voegde eraan toe dat de cryptocurrency industrie zich zou moeten concentreren op efficiënte alternatieven met minder energieverbruik.

Hoewel Bitcoin momenteel geen slimme contractfuncties heeft, kan het binnenkort worden geïntegreerd. Block (voorheen bekend als Square) CEO Jack Dorsey heeft eerder verklaard dat zijn bedrijf werkt aan het toevoegen van gedecentraliseerde financiële functies aan het Bitcoin ecosysteem.

Dit zou impliceren dat de Bitcoin blockchain een slim contract en vergelijkbare functies zou hebben. Bitcoin blijft de leidende cryptocurrency ter wereld, goed voor meer dan 40% van de totale marktkapitalisatie van cryptocurrency.

De markt voor cryptocurrency heeft de afgelopen dagen ondermaats gepresteerd. De totale marktkapitalisatie van cryptocurrency ligt momenteel rond de $1,7 biljoen, een sterke daling ten opzichte van de $2 biljoen die vorige week werd geregistreerd.

Bitcoin handelt rond de $42k-regio en verloor de afgelopen 24 uur meer dan 2% van zijn waarde. ADA, het oorspronkelijke token van het Cardano-ecosysteem, is tot nu toe met minder dan 1% gestegen en handelt momenteel op $1,05.