Cardano prijsanalyse: ADA bereikt 4e plaats op basis van marktkapitalisatie

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Cardano prijsanalyse: ADA bereikt 4e plaats op basis van marktkapitalisatie

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
De ADA munt met cijfers op de achtergrond

Cardano is qua marktkapitalisatie de vierde grootste cryptovaluta geworden, dit ondanks de huidige bearishe cyclus in de bredere markt

De cryptomarkt heeft sinds vorige week een grote correctie ondergaan, waarbij Bitcoin momenteel zo rond de 35.000 dollar per munt verhandelt. Cardano (ADA) presteert ook ondermaats en verloor de afgelopen week 39% van haar waarde.

ADA is er desondanks nog steeds in geslaagd om omhoog te klimmen om zo de op drie na grootste cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie te worden, waarbij Binance Coin (BNB) ingehaald wordt. De cryptovaluta behoudt hierbij een bullish gevoel en zou daar de komende uren een gunstige ontwikkeling mee kunnen ervaren.

Cardano heeft een aantal indrukwekkende mijlpalen bereikt, en sommige experts zijn daardoor optimistisch over haar prijsprestaties.

ADA prijsvooruitzicht

De ADA/USD 4-uurs prijsgrafiek laat zien dat de cryptovaluta langzaam herstelt. ADA is, na het efficiënt absorberen van de verkoopdruk, op dit ogenblik in het afgelopen uur met 5% gestegen. De cryptovaluta heeft de ondersteuningszone tussen de 1 en 1,35 dollar gehandhaafd, waardoor het de afgelopen uren de 1,40 dollar regio heeft bereikt.

Als ADA dit momentum kan vasthouden, dan zou het binnenkort het 1,50 dollar weerstandsniveau kunnen overschrijden. De technische indicatoren laten zien dat ADA het potentieel heeft om boven de huidige bearish markt uit te stijgen. Een aanhoudende bullishe run zou ADA in de komende uren of dagen de 1,66 en 1,80 dollar weerstandsniveaus zien beproeven.

ADA/USD 4-uurs prijsgrafiek. Bron: Coinalyze 

ADA’s 100 dagen eenvoudig voortschrijdend gemiddelde (1,78 dollar) en exponentieel voortschrijdend gemiddelde (1,66 dollar) bevinden zich beide in de rode zone. Dit impliceert dat het bearishe sentiment nog steeds de ADA markt beheerst. Als ADA er niet in mocht slagen een significante opleving te creëren om daarmee de bovengenoemde weerstandszones te doorbreken, dan zouden de verkopers de markt binnen kunnen sluipen. Dit zou vervolgens de 1,35 en 1 dollar  ondersteuningszones weer bloot kunnen leggen.

Bij een verdere uitverkoop op de markt zou ADA voor het eerst in weken weer onder de 1 dollar kunnen zakken. Als dat plaatsvindt, dan zou ADA waarschijnlijk haar vierde positie op de markt kunnen verliezen.