Cardano prijsanalyse: ADA sluit week sterk af en richt zich op 1,50 dollar

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Cardano prijsanalyse: ADA sluit week sterk af en richt zich op 1,50 dollar

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

ADA/USD zit in een opwaartse trend na eerder op 21 juli zo rond de 1,04 dollar steun te hebben gestuiterd

De prijs van Cardano klom in het weekend naar een hoogste punt in zeven dagen van 1,39 dollar, voordat het zich weer terugtrok naar wat een tijdelijke barrière zou kunnen zijn in de 1,38 tot 1,40 dollar prijszone.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van de altcoin zo rond de 1,34 dollar, wat ADA op een bullishe track houdt met een 9,5% winst in de afgelopen 24 uur en 13,6% in de afgelopen week.

Deze bullishe veerkracht volgde op een herstel prestatie vanaf het laagste punt in de week van 1,22 dollar, iets wat de ADA/USD hoger pushte nadat de bears met nog meer schade dreigden na de vorming van een hoofd en schouder patroon op de dagelijkse prijsgrafiek.

Wat belangrijk voor de bulls was, is dat ADA een wekelijkse afsluiting van meer dan 1,30 dollar noteerde, iets wat een analist onlangs als cruciaal identificeerde voor Cardano’s voortzetting van een opwaartse trend.

Volgens Rekt Capital komen de opwaartse prijzen naar pieken van 1,39 dollar over het algemeen met de prijsgeschiedenis van Cardano overeen. De bulls moeten echter boven de vitale steunlijn blijven ‘om deze opwaartse trend zo voort te kunnen zetten’.

Cardano technische prijsanalyse

De bulls proberen op dit moment boven de 50 MA lijn (1,31 dollar) op de dagelijkse prijsgrafiek te stijgen. Deze lijn heeft de afgelopen dagen meermaals als weerstandsniveau gefungeerd, maar de nieuwe prijsstijgingen boven dit gebied zullen het waarschijnlijk tot een primair ondersteuningsgebied maken en de ADA/USD naar een nieuw meerwekelijks hoogtepunt katapulteren.

ADA/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Zoals op de bovenstaande prijsgrafiek te zien is, is de prijs van Cardano alsmede binnen een oplopend kanaal gestegen. Door haar momentum vast te houden en hogere prijsbewegingen te zoeken, zullen de prijzen uiteindelijk boven de bovenste trendlijn komen en zullen de kopers zich vervolgens op recente afwijzingspunten zo rond de 1,39 dollar richten.

De dagelijkse RSI en MACD suggereren dat de bulls de controle hebben en een uitbraak boven 1,40 dollar zal een nieuwe run naar het 1,50 dollar prijspunt openen, waardoor ADA zelfs mogelijk richting de 2,00 dollar zou kunnen stijgen. Dit geeft kopers alsook de mogelijkheid om de weerstand in de buurt van Cardano’s prijsrecord van 2,45 dollar aan te vallen, die op 16 mei 2021 bereikt werd.

Dit is een heel positief vooruitzicht voor Cardano, maar als de markt op korte termijn weer negatief wordt, dan kunnen de bears zich wederom op de 1,14 dollar richten en zelfs richting het heel belangrijke 1,00 dollar ondersteuningspunt kunnen gaan.