Cardano prijsvoorspelling: ADA uitverkoop gaat verder

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Cardano prijsvoorspelling: ADA uitverkoop gaat verder

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023

De Cardano prijs is de afgelopen maanden in een diepe uitverkoop geweest, omdat de vraag naar de munt is afgenomen. ADA handelt op $0,9478, wat ongeveer 70% onder zijn hoogste punt ooit is. De marktkapitalisatie is gedaald tot ongeveer $30 miljard, wat betekent dat beleggers sinds september vorig jaar meer dan $60 miljard aan waarde hebben verloren.

Uitverkoop Cardano gaat door

Cardano is een toonaangevend blockchain- en vaak controversieel blockchainproject met als doel een beter platform te worden voor bedrijven en ontwikkelaars om gedecentraliseerde applicaties (DAPP's) te bouwen.

Het is in de eerste plaats een proof-of-stake-netwerk dat betere statistieken heeft dan Ethereum en andere platforms zoals Binance Smart Chain. Lange tijd was het voor ontwikkelaars echter onmogelijk om applicaties in het netwerk te bouwen omdat het geen smart contract features had.

Dit veranderde vorig jaar toen de ontwikkelaars de Alonzo hardfork lanceerden. Met deze fork begonnen ontwikkelaars allerlei soorten applicaties te bouwen, zoals DeFi, metaverse en DEXes.

Onlangs hebben we het ecosysteem van Cardano zien groeien naarmate het aantal ontwikkelaars hun projecten lanceert. Enkele van de topprojecten die op Cardano zijn gebouwd, zijn onder andere SundaeSwap, AdaSwap, Cardax en MueliSwap.

Cardano staat echter voor een aantal belangrijke uitdagingen in de toekomst. Ten eerste concurreert het met platforms die aanzienlijk voorlopen op het gebied van implementaties. Ethereum heeft bijvoorbeeld duizenden applicaties in zijn ecosysteem, terwijl andere snelgroeiende platforms zoals Avalanche en Solana aan populariteit winnen bij ontwikkelaars.

Ten tweede, terwijl het ecosysteem groeit, laat een snelle blik op apps in zijn ecosysteem zien dat het een beetje kleine projecten zijn. In totaal heeft Cardano een totale waarde vergrendeld (TVL) van minder dan $100 miljoen. Daarentegen heeft Ethereum een TVL van meer dan $100 miljard, terwijl Terra een waarde heeft van $15 miljard.

Ten derde zijn er algemene kwesties van regelgeving en de Federal Reserve die de prijs van de munt zullen beïnvloeden.

Cardano prijsvoorspelling

Een snelle blik op de dagelijkse grafiek laat zien dat de ADA prijs het niet goed heeft gedaan. En bij nader inzien blijkt dat het vanaf hier nog erger kan worden.

De munt wordt verhandeld op $0,9375, wat scherp onder het hoogste punt ooit van bijna $3 is. De huidige prijs is opmerkelijk omdat de munt in 2021 verschillende keren worstelde om onder het niveau te komen, zoals weergegeven in rood.

Erger nog, de munt bevindt zich scherp onder de 25-daagse en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA). Dit is een signaal dat de bears nog steeds de touwtjes in handen hebben.

Daarom is de kans groot dat de munt zal blijven dalen, aangezien de bears zich richten op het volgende belangrijke ondersteuningsniveau van $0,900.