Cardano prijsvoorspelling voor juni 2021

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Cardano prijsvoorspelling voor juni 2021

By Ali Raza - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Cardano blijft een vaste waarde van de beste cryptovaluta’s en zou nu haar eigen weg naar de top kunnen banen

De afgelopen zes maanden zijn buitengewoon gunstig voor Cardano (ADA) geweest. Het project, dat momenteel als één van de grootste rivalen van Ethereum wordt beschouwd, heeft veel op het gebied van ontwikkeling en updaten van haar netwerk gedaan. De voortzetting van deze ontwikkeling zal, volgens verschillende analisten, in juni de prijs van ADA waarschijnlijk opdrijven.

Als gevolg daarvan zag het een sterke prijsstijging die het van 0,18 dollar op 31 december 2020 naar een recordprijs van 2,3 dollar op 16 mei 2021 bracht. Vóór de stijging begin januari bracht de Cardano prijs een jaar lang een stabiel niveau nèt onder de 0,1 dollar door, dat af en toe deze weerstandsband bereikte, maar deze zelden overschreed, dit afgezien van een korte periode in augustus 2020.

ADA prijs in 2020 en 2021

Bron: CoinMarketCap

De prijs van de munt begon echter zo rond half december 2020 te ontwaken en de eerste tekenen van een echte activiteit toonden zich begin januari toen de munt aan kracht begon te winnen. Begin februari versnelde die groei plotseling en de ADA prijs schoot zo van 0,3 dollar op 30 januari omhoog naar 1,30 dollar op 28 februari van dit jaar. Met andere woorden, in slechts een maand tijd steeg de ADA prijs met meer dan een factor vier. De opwaartse kracht vertraagde hier een poosje, dit dankzij de 1,30 dollar die tijdelijk een stevige weerstand bood.

Medio april probeerde ADA een nieuwe prijsstijging, en deze keer bereikte het een hoogte van 1,50 dollar voordat het naar 1,08 dollar terug werd gewezen. Deze keer kostte het echter vrij weinig tijd om te herstellen en nieuwe kracht te verzamelen, onmiddellijk weer op te veren en van 25 april tot 16 mei non-stop te groeien totdat het een nieuwe recordprijs / all-time high (ATH) van 2,3091 dollar bereikte.

Dit was rond dezelfde tijd dat de prijzen van Bitcoin, Ethereum en andere toonaangevende munten als gevolg van een plotselinge bearishe marktomkering begonnen te crashen, iets wat enkele weken duurde. Cardano, zelf een hooggeplaatste munt, volgde. In een week tijd zakte het naar 1,32 dollar terug, om vervolgens weer te stijgen en een nieuwe weerstand bij de 1,80 dollar te ondervinden. ADA kon dit weerstandsniveau niet doorbreken, zelfs niet na verschillende pogingen, maar de prijs wist zich na elke afwijzing wel steeds sneller te herstellen.

Bron: CoinMarketCap

Waar je vandaag Cardano kan kopen

Cardano prijsvoorspelling

De prijsstijging van Cardano werd zeker door de marktbrede bullrun aangemoedigd, aanvankelijk geleid door Bitcoin en later Ethereum. Maar ook zonder deze stimulans had ADA dit jaar genoeg redenen voor een groei.

Cardano is een project dat haar zaken het liefst langzaam aanpakt, waarbij er prioriteit gegeven wordt aan ‘het goed te doen’ in plaats van ‘de eerste te zijn’. Het heeft haar ontwikkeling niet omwille van gunstige prijsacties gehaast, waardoor het voor langere tijd inactief bleef, maar de markt reageerde echter snel in situaties zoals de eerste helft van mei 2021, toen de prijs als gevolg van recente ontwikkelingen uiteindelijk behoorlijk steeg.

Met andere woorden, Cardano zou heel goed één van de beste langetermijninvesteringen in de crypto-omgeving kunnen zijn, althans volgens de experts, en dit zou in juni in een hogere versnelling terecht kunnen komen. De ‘Alonzo’ hard fork is nu aangevangen en luidt de langverwachte komst van smart contracts in.

Dankzij deze toevoegingen is Cardano er eindelijk klaar voor om dApps, DeFi projecten en nog veel meer te gaan hosten, waardoor het echt met Ethereum kan wedijveren, wiens Ethereum 2.0 nog ver van een implementatie verwijderd is.

De meningen van experts over de Cardano prijs in juni lopen echter uiteen. TradingBeasts lijkt er bijvoorbeeld van overtuigd te zijn dat Cardano begin juli de 2,06 dollar zal bereiken, of mogelijk zelfs eerder. Daarna zal het blijkbaar tot december van dit jaar door blijven groeien.

De Twitter analyst @CardanoDan is optimistisch over juni. Een sterke trendlijn lijkt de rally van Cardano te ondersteunen en het lijkt erop dat dit sterke technische beeld, evenals de snel verbeterende fundamentals, ADA zouden kunnen helpen om in juni een herstel voor de cryptomarkt te leiden.

Ten slotte hebben we ook nog een kleine voorspelling van WalletInvestor, welke misschien wel de meest optimistische prijsvoorspelling website is. Het verwacht dat ADA over 12 maanden de 3,3 dollar zal bereiken en de 9,7 dollar in de komende vijf jaar. Hoewel dit absoluut de meest optimistische vooruitzichten voor de prijs van ADA zijn, lijken ze ook de meest aannemelijke, aangezien de crypto zelden gestaag en soepel beweegt, zoals de andere prijsvoorspelling websites lijken te beschrijven.

Conclusie: gaat ADA in juni naar de 2 dollar?

Bron: TradingView

Hoewel bijna alle analisten het erover eens lijken te zijn dat Cardano enorm van een prijsontdekking over een langere periode zal profiteren, zijn er alsook sterke aanwijzingen dat ADA in juni al serieus in prijs zou kunnen stijgen.

Als de huidige bullishe trendlijn standhoudt, dan zal ADA wellicht binnen een paar weken de 2 dollar bereiken, en een voortzetting van deze trend zou waarschijnlijk tegen het einde van de maand een nieuwe ATH opleveren. Voor beleggers die naar tekenen van leven in de cryptomarkt op zoek zijn, is Cardano in juni mogelijk de beste kandidaat voor een investering.

Let op: het bovenstaande artikel is een persoonlijke mening van de schrijver, die van de relevante marktgegevens afgeleid is. Het is niet direct als een beleggingsadvies bedoeld.