Cardano’s ADA kan binnenkort een nieuwe ATH van 4 dollar bereiken

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Cardano’s ADA kan binnenkort een nieuwe ATH van 4 dollar bereiken

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 27 October 2022

ADA/USD zou aanvankelijk eerst opnieuw haar waarde onder een lokale ondersteuning kunnen beproeven voordat het terug zal veren om erna in het 3,40 tot 4 dollar bereik te verhandelen

De prijs van Cardano staat onder een toenemende druk sinds de uitbraak naar haar recordprijs van 3,09 dollar. Deze neerwaartse beweging viel samen met een bredere inzinking van de cryptomarkt, geleid door Bitcoin en Ethereum, waarbij Cardano’s ADA op 7 september naar een dieptepunt van 2,02 dollar zakte.

Een herstel van de algehele cryptomarkt zorgde ervoor dat de prijs van ADA momenteel in de buurt van een eerdere weerstandszone zweeft (de voormalige ATH van 2,47 dollar). Cardano bevindt zich op dit niveau in een sterke positie voor een nieuwe koersstijging begin oktober, met zelfs het potentieel voor een nieuw prijsrecord in de 3,40 tot 4 dollar prijs zone.

De succesvolle lancering van de Alonzo upgrade zou het sentiment rond Cardano namelijk op korte termijn een boost kunnen geven. Deze hard fork bracht immers officieel het tijdperk van smart contracts naar de blockchain, waardoor Cardano over de hele linie voor nog meer toepassingen gebruikt kan worden.

Cardano prijsvooruitzicht

De prognose voor Cardano (ADA) is gezien haar prijsactie van een groot deel van 2021 positief te noemen. Er bestaat echter een lichte prijsdruk dankzij de RSI die zich op de dagelijkse prijsgrafiek onder de 50 bevindt.

Als de nummer één crypto Bitcoin (BTC) binnenkort nog boven de 48.000 dollar uit mocht komen, dan zou dit een nieuw momentum voor de top altcoins kunnen betekenen, en dus evenzo een bullishe uitbraak voor ADA/USD kunnen bevorderen.

In dit geval bevinden de kopers zich, mits ze de plaatselijke ondersteuning blijven beschermen, in een uitstekende positie om te kapitaliseren (het grijs gemarkeerde gebied zo rond de 2,38 tot 2,47 dollar).

Een opwaartse impuls zou dan voor een herbeproeving van de 20 EMA (2,55 dollar) zorgen, met een doorbraak van de bevoorradingszone bij het exponentiële voortschrijdend gemiddelde, wat uiteindelijk voor een uitbraak boven de neerwaartse trendlijn kan zorgen, die sinds 2 september gevormd is.

Als ADA/USD erin slaagt om boven deze bearishe trendlijn uit te komen, dan zal de koopdruk het hoogstwaarschijnlijk voorbij het 1.236 Fib niveau (2,82 dollar) stuwen. Dit zou vervolgens een prijspad voor de bulls moeten openen om zo de prijsbarrière zo rond de 3 dollar en de huidige ATH (3,09 dollar) te beproeven, wat indien succesvol waarschijnlijk een nieuwe recordprijs in de buurt van het 1,618 Fib niveau (3,40 dollar) en het 2 Fib niveau (3,98 dollar) zal realiseren.

ADA/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Zelfs als de prijs onder de horizontale ondersteuning van ongeveer 2,38 dollar mocht zakken, zelfs dan zou het optimistische vooruitzicht van Cardano intact blijven zolang de prijs maar boven de 50 SMA (2,23 dollar) blijft. Een prijsdaling onder dit niveau zou echter een terugval richting de 2 dollar betekenen en een neergang richting het 0,618 Fib niveau (1,89 dollar) zou dan evenzo mogelijk zijn om te kunnen Cardano kopen tegen die prijs.