Centrale bank van Honduras ontkent plannen om BTC te legaliseren

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Centrale bank van Honduras ontkent plannen om BTC te legaliseren

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023

De Centrale Bank van Honduras, El Banco Central de Honduras, ontkende recente geruchten dat Bitcoin gelegaliseerd wordt als wettig betaalmiddel. Door een publicatie van Techstory uit anonieme bronnen ontstond het gerucht. Veel grote namen in de crypto-industrie hebben sindsdien gereageerd op het gerucht dat op 22 maart de krantenkoppen haalde. Lark Davis zei bijvoorbeeld het volgende:

"Wauw! Dit is groot nieuws als het waar is! Rapporten dat Honduras het volgende land zou kunnen zijn om Bitcoin wettig betaalmiddel te maken!”

De BCH heeft nu via een persbericht een einde gemaakt aan de geruchten door ze te ontkrachten. Het bericht gaf aan dat het geen plannen heeft om Bitcoin wettig betaalmiddel te maken. Bovendien werd toegevoegd dat de Centrale Bank de enige uitgever van wettige betaalmiddelen in het land is. Communicatie van de topbank werd verder gekanaliseerd in een waarschuwing voor actieve spelers in het digitale valuta-ecosysteem, aangezien de BCH zei dat de ontluikende activaklasse die de markt kenmerkt, vol risico's zit. De verklaring luidde:

"BCH controleert of garandeert geen operaties die worden uitgevoerd met cryptocurrencies als betaalmiddel. Elke transactie die wordt uitgevoerd met dit type virtuele activa is de verantwoordelijkheid en het risico van degenen die het uitvoeren."

De Apex Bank of Honduras heeft haar drang naar de ontwikkeling van een Central Bank Digital Currency (CBDC) herhaald. Volgens de bank is dat nodig om een pad te kunnen uitstippelen dat de groeiende sector bewandelt. In de aankondiging stond het volgende:

“We herhalen dat, gezien het belang van het adopteren van de technologische innovatie voor het aanbieden van betalings,- en financiële diensten, de BCH doorgaat met de conceptuele, technische en juridische studie en analyse om de haalbaarheid te bepalen van het uitgeven van een digitale valuta van de centrale bank (Central Bank Digital Currency -CBDC-, voor zijn acroniem in het Engels), die het kenmerk heeft dat het wordt erkend als wettig betaalmiddel in het land en daarom wordt gereguleerd en ondersteund door de BCH."