CEO Brad Garlinghouse: Ripple poogde vóór het proces met de SEC te schikken

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

CEO Brad Garlinghouse: Ripple poogde vóór het proces met de SEC te schikken

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023
XRP met een Amerikaanse vlag op de achtergrond

De CEO van Ripple onthulde dat het bedrijf de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten vóór de rechtszaak voor een schikking had benaderd

Ripple CEO Brad Garlinghouse onthulde woensdag dat het bedrijf een schikking met de regelgevende instantie probeerde te treffen voordat de beschuldigingen officieel werden gemaakt. Hij onthulde dit in een Twitter thread en beweerde dat Ripple de beschuldigingen van het uitvoeren van niet-geregistreerde effectentransacties nog vóórdat de toezichthouder het voor de rechter bracht probeerde te schikken.

De CEO sprak over vijf kwesties met betrekking tot de rechtszaak van de SEC tegen Ripple. Hij voegde er echter aan toe dat er een limiet is aan wat hij over een lopende zaak kon zeggen.

De eerste vraag aan Garlinghouse was waarom Ripple geen schikking met de SEC had getroffen. Hij antwoordde dat hij niet in details kon treden, maar dat Ripple zal blijven proberen het probleem met de nieuwe administratie op te lossen.

De volgende vraag was of Ripple uitwisselingen betaald heeft om XRP te vermelden en wanneer de cryptovaluta opnieuw aangeboden wordt. Hij antwoordde door te zeggen: “XRP is wereldwijd één van de meest liquide (top 3-5) digitale activa en 95% wordt buiten de Verenigde Staten verhandeld. Ripple heeft er geen controle over waar XRP vermeld wordt, wie het bezit, enzovoort. Het is open source en gedecentraliseerd”.

XRP leed na de SEC rechtszaak gigantische verliezen toen diverse crypto-uitwisselingen plannen aankondigden om het van hun handelsplatforms te schrappen. Coinbase, Binance en enkele van de andere toonaangevende crypto-uitwisselingen hebben al de datum aangekondigd waarop XRP van hun platforms geschrapt wordt.

Garlinghouse beweert dat de meeste uitwisselingen enkel de XRP handel stoppen en de cryptovaluta niet van hun platforms verwijderen. “Met acht verschillende overheidsinstanties, elk met hun eigen (en soms tegengestelde) opvattingen over crypto, worden de Amerikaanse marktdeelnemers met een tegenstrijdig beleid geconfronteerd en het is daarom geen verrassing dat sommigen conservatief handelen”, voegde hij eraan toe.

Hij beweert dat Ripple aan een reactie op de SEC rechtszaak werkt, maar geeft toe dat het juridische proces traag kan zijn. Hij verzekerde zijn volgers echter dat er veel achter de schermen plaatsvindt. Op de vraag of investeerders nog steeds vertrouwen in Ripple hebben, antwoordde Garlinghouse bevestigend. Hij verklaarde dat een aandeelhouder van Ripple worden betekent dat ze hun aandelen kopen (en niet XRP).

Tot slot, beweert Garlinghouse over de betalende klanten die van XRP gebruik maken, dat Ripple een product heeft gebouwd en sommige klanten gestimuleerd heeft om deze te gebruiken. “Elk betalingsnetwerk (PayPal, Visa, MC, etc.) heeft of gebruikt nog steeds incentives”, voegde hij eraan toe.

XRP leed zware verliezen na de SEC rechtszaak, waarbij de cryptovaluta zijn derde plaats op de markt aan Tether (USDT) verloor. De XRP prijs is, ondanks de uitstekende recentelijke prestaties om de vierde plek van Litecoin terug te winnen, met bijna 50% gezakt.