CEO: Coinbase zou CBDC’s kunnen noteren als ze aan de noteringsnormen voldoen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

CEO: Coinbase zou CBDC’s kunnen noteren als ze aan de noteringsnormen voldoen

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
De Coinbase handelsplatform website op een computer en smartphone

De crypto-uitwisseling Coinbase zegt dat het zou kunnen overwegen om central bank digital currencies (CBDC’s) te noteren als er aan de normen voldaan wordt

De central bank digital currencies krijgen wereldwijd steeds meer steun. Een toenemend aantal centrale banken zijn al bezig met het ontwikkelen van hun CBDC’s of onderzoeken verschillende manieren om dit te doen. Er zijn echter nog bepaalde zaken die nog besproken moeten worden voordat de wereld CBDC’s gaat gebruiken.

Nadat ze de digitale valuta hebben ontwikkeld en uitgegeven, moeten ze alsook op platforms beschikbaar zijn die het voor de mensen makkelijker zouden maken om er toegang toe te verkrijgen. Dit is het gebied waarbij Coinbase bij de omgang met CBDC’s betrokken wil zijn.

Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, nam deel aan een Reddit vraag-me-alles-sessie die door het bedrijf georganiseerd werd. De CEO beantwoordde vragen over de aankomende directe notering van Coinbase op de NASDAQ beurs.

Armstrong sprak over CBDC’s terwijl hij op een vraag over de integratie van crypto betalingen in internetdiensten reageerde. De CEO is van mening dat CBDC’s een belangrijke trend zijn en het wereldwijde financiële systeem zouden helpen. Hij denkt dat CBDC’s heel belangrijk kunnen zijn, en daarom denkt elke grote overheid in de wereld er al over na om er één te ontwikkelen.

Bij Coinbase zijn we crypto-agnostisch, dus zullen wij elke cryptovaluta ondersteunen, inclusief CBDC en stablecoins plus gedecentraliseerde varianten zoals DAI, zolang ze aan onze noteringsnormen voldoen”, voegde Armstrong eraan toe.

Coinbase is wellicht niet de enige crypto-uitwisseling die in het aanbieden van CBDC’s geïnteresseerd is, aangezien anderen in de toekomst ook soortgelijke beweringen zouden kunnen doen. CBDC’s winnen aan grip omdat zij de manieren zijn waarop de centrale banken op de ontwikkelingen in de stablecoin omgeving reageren, en dan met name de aanhoudende ontwikkeling en uitgifte van Diem door Facebook (voorheen bekend als Libra).

Diverse landen bevinden zich al in een onderzoek en ontwikkeling (O&O) fase met betrekking tot CBDC’s. China ligt mijlenver voor op de andere geavanceerde economieën, aangezien het al tests uitvoert in de aanloop naar een te verwachten openbare lancering. De Bahama’s hebben hun CBDC al gelanceerd, de Sand Dollar, die naar verwachting massaal geaccepteerd zal worden.

In de Verenigde Staten had Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, gezegd dat dit jaar een cruciaal jaar voor de digitale dollar is, en dat er binnenkort met de wetgevers en het grote publiek gesprekken zullen plaatsvinden.