CEO FTX: BTC’s correlatie met aandelenmarkten VS veroorzaakt daling bij crisis Oekraïne

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

CEO FTX: BTC’s correlatie met aandelenmarkten VS veroorzaakt daling bij crisis Oekraïne

By Harshini Nag - Kort bericht

Sam Bankman-Fried, de CEO van de wereldwijde derivaten,- en spotcrypto exchange FTX, zegt dat de correlatie van de cryptomarkt met de Amerikaanse aandelenmarkt de recente zee van rood verklaart.

De executive is van mening dat de prijsdaling van Bitcoin in de nasleep van de Russische invasie van Oekraïne niet verrassend is, ondanks de hoop op de veerkracht van Bitcoin in tijden van crisis.

Traditionele financiële markten waren donderdag getuige van een snelle daling toen het conflict verhevigde en de prijs van ruwe olie naar het hoogste punt in acht jaar sprong en eerder op de dag $105 bereikte.

Na een daling van de cryptomarkt naar $500 miljard was de cryptomarktkapitalisatie getuige van een daling van 10%, waarbij de meeste grote cryptocurrencies het diepste punt in drie maanden bereikten.

In een reeks tweets legde Bankman-Fried uit dat oorlog een geldschaarste op de markt veroorzaakt die investeerders dwingt aandelen en activa, waaronder cryptocurrencies, te verkopen om de oorlog te betalen.

De uitverkoop in combinatie met de correlatie van BTC met Nasdaq en S&P 500 betekent dat de daling van de cryptomarkten binnen redelijke grenzen ligt.

Deze neergang kan echter tijdelijk zijn, aangezien Bitcoin een kans vertegenwoordigt te midden van de valutadestabilisatie in Oost-Europa, zegt de expert:

"Aan de andere kant is dit waarschijnlijk destabiliserend voor Oost-Europese valuta's. En meer in het algemeen voor Oost-Europese financiële systemen. Dat betekent dat ze mogelijk op zoek zijn naar alternatieven. Als je nu in Oekraïne was, waar zou je dan je geld nog vertrouwen?"

Bankman-Fried legde verder uit dat er tijdens een crisis twee soorten beleggers zijn: fundamenteel en algoritmisch. Fundamentele beleggers beleggen op basis van de situatie en het sentiment van de markt, terwijl algoritmische beleggers uitsluitend afhankelijk zijn van gegevens.

Daarom kopen de fundamentele beleggers momenteel Bitcoin als een afdekking tegen een crisis, terwijl algoritmische beleggers verkopen om verliezen te vermijden die worden veroorzaakt door de correlatie van BTC met de aandelenmarkt. De push en pull tussen de twee soorten investeerders leidde BTC tot halverwege, gisteren een daling van 8%, voegt de CEO eraan toe.