CEO Future Perfect Ventures: crypto reguleren positief voor de sector

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

CEO Future Perfect Ventures: crypto reguleren positief voor de sector

By Hassan Maishera - Kort bericht

De cryptocurrency-ruimte blijft in verschillende landen grotendeels ongereguleerd, maar autoriteiten onderzoeken al hoe ze de markt kunnen reguleren.

De oprichter en CEO van Future Perfect Ventures, Jalak Jobanputra, is van mening dat het reguleren van de markt voor cryptocurrency uiteindelijk de legitimiteit van digitale valuta als opkomende activaklasse zal versterken.

Dat zei ze tijdens een recent interview met Yahoo Finance. Jobanputra zei:

“Dus ik heb altijd geloofd dat er regulering zou zijn wanneer deze sector in de industrie zou groeien tot het punt waarop er veel gebruikers waren. En dus geloof ik dat het een netto positief is. Ik bedoel, er zijn mensen in de sector die geen enkele vorm van regulering willen zien. Maar om de sector te laten groeien, denk ik dat we gereguleerd moeten worden, en het is belangrijk dat de regelgevers begrijpen waar deze technologie over gaat.”

De regering van de Verenigde Staten blijft naar cryptocurrencies kijken om erachter te komen wat de beste manier is om deze opkomende activaklasse te reguleren. Op dit moment is er echter geen concrete regelgeving beschikbaar.

Ondanks het ontbreken van duidelijke regelgeving voor cryptocurrency in de meeste delen van de wereld, belasten overheden deelnemers aan de crypto-industrie. Bovendien moeten cryptocurrency exchanges zich in de meeste landen registreren bij de relevante autoriteiten voordat ze actief zijn.

Jobanputra sprak ook over de toenemende concurrentie tussen Bitcoin en Ethereum. Ze gelooft dat Ethereum Bitcoin op de lange termijn zal uitdagen. De CEO van VC zei:

“Maar wat we beginnen te zien, is dat innovatie terugkomt op Bitcoin. We hebben het zeker gezien als een waardeopslag, als een afdekking tegen inflatie, zoals we dit expansieve monetaire beleid de afgelopen jaren over de hele wereld hebben gezien. Maar uiteindelijk is Bitcoin de veiligste blockchain die er op dit moment bestaat.”

De cryptomarkt presteerde de afgelopen dagen ondermaats, terwijl Bitcoin momenteel boven de $40k handelt.