CEO Hacken: gebrek transparantie bij projectauditors is een probleem

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

CEO Hacken: gebrek transparantie bij projectauditors is een probleem

By Hassan Maishera - Kort bericht

Auditors van cryptocurrency-projecten moeten meer verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot de smart contracts die ze controleren.

Dyma Budorin, de CEO van Hacken, is van mening dat de cryptocurrency-industrie baat zou hebben bij slimme contractauditors die meer verantwoordelijkheid nemen voor de codes die ze controleren.

Budorin is van mening dat Web3-cyberbeveiligingsproviders momenteel de bredere cryptocurrency-industrie in de steek laten. Hij betreurde dat er enorme blinde vlekken zijn in de marktpraktijken en dat ze het gedrag van beleggers beïnvloeden.

De CEO van Hacken verklaarde dat een gebrek aan verantwoording en transparantie in de audits die veel providers uitvoeren niet voldoende is om gebruikers en de bredere cryptogemeenschap gerust te stellen.

Op dit moment zijn smart contract auditors niet verantwoordelijk als een token of smart contract dat ze hebben gecontroleerd, wordt gehackt vanwege een fout in de code. Het is geen verrassing dat de meeste DeFi-hacks die dit jaar tot nu toe hebben plaatsgevonden, projecten zijn die zijn gecontroleerd door derden. Budorin zei:

“Ze missen tests, verantwoording en transparantie in beoordelingen van cryptocurrencies. Op dit moment is de beste marktpraktijk om een token-audit te krijgen, en dat is alles. Er is geen manier om te weten wie verantwoordelijk is voor de sleutels, wie nieuwe tokens maakt, of de tokens correct zijn overbrugd, enzovoort, zonder transparantie.”

De gedecentraliseerde financiële ruimte (DeFi) is een van de snelstgroeiende binnen het cryptocurrency-ecosysteem. Het wordt echter beïnvloed door tal van zwendelprojecten en hacks.

De afgelopen jaren hebben DeFi-projecten honderden miljoenen dollars verloren aan hacks. Sommige projecten zijn gemaakt door oplichters en zijn onderweg teruggetrokken.

Op dit moment vertrouwen investeerders op Coinmarketcap en Coingecko om meer informatie te krijgen over projecten. De CEO van Hacken zei echter dat die platforms gebrekkig zijn, omdat projecten hun gegevens manipuleren om zeer hoge of zeer lage marktkapitalisaties te tonen:

“Wanneer er efficiëntere informatie is over de verantwoordingsplicht van blockchain-bedrijven die een token uitgeven, zullen [investeerders] fundamentals gaan vergelijken in plaats van hype.”

De markt voor cryptocurrency is gedaald van het hoogste punt ooit van $3 biljoen, met een totale marktkapitalisatie van nu rond de $1,7 biljoen.