CEO Intel beweert dat Bitcoin een klimaatcrisis is

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

CEO Intel beweert dat Bitcoin een klimaatcrisis is

By Hassan Maishera - Kort bericht

Bitcoin is de afgelopen jaren onder druk komen te staan vanwege het hoge energieverbruik bij het delven van de munten.

De CEO van chipfabrikant Intel heeft in een recent interview met Bloomberg kritiek geuit op de impact van Bitcoin op het milieu.

In 2019 verklaarde Patrick Gelsinger dat Bitcoin slecht is ontworpen omdat de technologie te veel energie verbruikt. Op de vraag of hij nog steeds gelooft dat Bitcoin een klimaatcrisis is, antwoordde hij bevestigend. Gelsinger zei;

"Een enkele boeking in Bitcoin verbruikt genoeg energie om je huis bijna een dag van stroom te voorzien. Dat is een klimaatcrisis."

De toonaangevende cryptocurrency is de afgelopen jaren zwaar onder de loep genomen vanwege het enorme energieverbruik. Mensen als Tesla-CEO Elon Musk spraken ook over het hoge energieverbruik van Bitcoin en de schade die het aanricht aan het milieu.

Er is gedocumenteerd dat het poof-of-work-protocol enorme energie verbruikt als gevolg van het mijnbouwproces. Als gevolg hiervan migreren sommige blockchains zoals Ethereum naar het proof of stake-protocol dat milieuvriendelijker is.

Uit de gegevens van Cambridge University blijkt dat het Bitcoin-netwerk momenteel naar schatting 125 terawattuur per jaar verbruikt. Dat is meer elektriciteitsverbruik op jaarbasis dan in de meeste landen, waaronder de Verenigde Arabische Emiraten, Zweden en Noorwegen.

In het interview maakte de CEO van Intel van de gelegenheid gebruik om de nieuwe mining chip van het bedrijf te promoten. Volgens Gelsinger lost Intel's mining-chip het klimaatprobleem op dat samenhangt met Bitcoin-mining.

Gelsinger voegde eraan toe dat Intel zich klaarmaakt om zijn nieuwe mining chip te lanceren, met de belofte dat deze minder schadelijk zou zijn voor het milieu in vergelijking met de huidige chips. Hij zei;

"We gaan eraan werken dit op te lossen, want dit is een krachtige technologie, een onveranderlijk gedigitaliseerd invoersysteem kan valuta, transacties en toeleveringsketens transformeren, dus ja, dit is opwindend."

Bitcoin heeft vandaag meer dan 3% van zijn waarde verloren en handelt momenteel voor $41.000 per munt.