CEO Robinhood: DOGE kan de ‘valuta van internet’ worden

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

CEO Robinhood: DOGE kan de ‘valuta van internet’ worden

By Benson Toti - Kort bericht

Robinhood CEO Vladimir Tenev gelooft dat Dogecoin (DOGE-USD) de dagelijkse “valuta van internet” kan worden.

Volgens de Robinhood-chef zijn er alleen een paar verbeteringen nodig die de meme-munt in een snellere en zelfs goedkopere betalingsvaluta kunnen veranderen.

Hij schetste zijn denkwijze via een Twitter-thread en gaf enkele suggesties over wat Dogecoin-ontwikkelaars zouden kunnen implementeren om van DOGE de ‘volksvaluta’ te maken.

Vergroot de blokgrootte, verminder de bloktijd

Tenev zegt dat de transactiekosten van Dogecoin al “verdwijnend klein” zijn na de 1.14.5-update van afgelopen november. De gemiddelde transactiekosten van het netwerk van $0,003 zijn veel lager dan de tot 3% die door toonaangevende kaartbetalingsproviders in rekening worden gebracht.

Daarom stelt hij voor om de blokgrootte en bloktijd van DOGE te verbeteren. Door dit te doen zou Dogecoin zijn totale doorvoer kunnen verhogen tot niveaus die momenteel door Visa kunnen worden bereikt.

Tenev wijst erop dat de doorvoer van Dogecoin in zijn huidige vorm ongeveer 40 transacties per seconde (TPS) is. Toegegeven, dit komt door de blokgrootte van 1 MB en de bloktijd van 1 minuut van de cryptocurrency.

Ter vergelijking: Visa kan tot 65.000 TPS aan. Om beter te presteren dan VISA, moet Dogecoin zijn doorvoer 10.000 keer verhogen. Het lijkt misschien een enorme vraag. De executive van Robinhood is echter van mening dat DOGE-ontwikkelaars dit gemakkelijk kunnen oplossen door de blokgrootte te vergroten.

Verhuizen naar een blokgroottelimiet van 1 GB (en later 10 GB) zou alle doorvoer bieden die een wereldwijde valuta in de nabije toekomst nodig heeft. L2-oplossingen zijn niet nodig om dit probleem op te lossen ”, merkte hij op.

Hoe zit het met het aannemen van een model voor een vaste geldhoeveelheid?

De ontwikkelaars van Dogecoin moeten ook onderzoeken hoe ze Dogecoin minder inflatoir kunnen maken zoals het nu is, voegde hij eraan toe. Dit, zei hij, zou kunnen worden gedaan door een eindige voorraad aan te nemen, net zoals de limiet van 21 miljoen van Bitcoin (BTC). Als dit het geval zou zijn, zou de inflatie van Dogecoin in de loop van de tijd kunnen dalen.

Het huidige aanbod van 132 miljard DOGE komt neer op een inflatie van meer dan 5%. Tenev meent dat het hebben van een vast aanbod dat kan verminderen tot 2%.

Sommige suggesties hebben al kritiek op CT gekregen, vooral rond de toename van de blokgrootte die waarschijnlijk ten koste gaat van decentralisatie.

Maar de wisselwerking is…

Tenev geeft toe dat een blokgrootte van 10 GB meer geavanceerde hardware van miners kan vereisen als ze een volledig knooppunt willen gebruiken, iets waardoor sommige enthousiastelingen niet in staat zouden kunnen zijn om deel te nemen aan het beveiligen van het netwerk. Dit is volgens sommige waarnemers onaanvaardbaar, aangezien het zou leiden tot een meer gecentraliseerd netwerk.

Tenev suggereert dat dit de afweging zou kunnen zijn die Dogecoin-ontwikkelaars in gedachten moeten houden als ze ervoor kiezen om zijn mening te overwegen.

https://twitter.com/BTC_LN/status/151481060116218954