CEO Yield App: crash UST toont gevaar niet-gesteunde DeFi stablecoins

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

CEO Yield App: crash UST toont gevaar niet-gesteunde DeFi stablecoins

By Benson Toti - Kort bericht

Het token TerraUSD (UST) crashte maandag naar een dieptepunt van $0,61 toen het massaal losraakte van de $1-peg, zelfs toen de bredere cryptomarkt bloedde tijdens de meest heftige uitverkoop van 2022.

UST is sindsdien weer opgeschoven te midden van een reeks maatregelen om de koppeling te herstellen door de Luna Foundation Guard, de organisatie die momenteel toezicht houdt op de UST-treasury.

Toen het algoritmische token viel, zette de LFG zijn $2,2 miljard BTC-reserves in – een beweging die waarschijnlijk heeft geholpen om de rotting tegen te gaan – waarbij de prijs van BTC kort onder de $30k daalde en LUNA met meer dan 50% duikelde tot ongeveer $28.

UST is kwetsbaar omdat LUNA binnen 24 uur 50% daalt

Tim Frost, oprichter en CEO van Yield App, zegt dat de crash wijst op de kwetsbaarheden waarmee gedecentraliseerde stablecoins worden geconfronteerd.

Een brute start van de week voor de hele cryptomarkt heeft een van de nieuwste sterren op de knieën gebracht: UST. Net toen we dachten dat een gedecentraliseerde, algoritmische stabiele munt eindelijk de rang had gehaald en alle sceptici ongelijk hadden, zakt het 40% onder de USD-peg”, vertelde Frost via e-mail aan CoinJournal.

Op het moment van schrijven staat UST weer rond de $0,90, aangezien BTC een licht herstel ziet boven $31,5k en Terra (LUNA) een deel van de verliezen compenseert om momenteel rond de $30 te handelen. Het paar LUNA/USD staat echter nog steeds 50% lager.

Frost gelooft dat nieuwe verkoop rond het DeFi-token zou kunnen betekenen dat de maatregelen van LFG “onwaarschijnlijk zijn dat dit een langetermijnoplossing zal blijken te zijn”. Meer inkomende druk op UST is dus mogelijk.

Wat nog belangrijker is, dit onderstreept hoe kwetsbare gedecentraliseerde stablecoins die afhankelijk zijn van theoretische pins in plaats van harde contanten, zich in een goede ouderwetse bankrun bevinden. Er is weinig dat iemand kan doen wanneer beleggers massaal naar de deur gaan, behalve mee te doen aan de stormloop en een enorm verlies te accepteren,” voegde de chef van Yield App eraan toe.

Over de algemene vooruitzichten van de cryptomarkt zegt Frost: “Er is nu weinig twijfel dat we ons midden in de meest agressieve bearmarket sinds 2018 bevinden.”