Chainlink gaat oracle oplossingen voor Hedera Hashgraph aanbieden

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Chainlink gaat oracle oplossingen voor Hedera Hashgraph aanbieden

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van het Hedera Hashgraph logo op een smartphone

Chainlink Labs heeft zich bij Google, IBM, Boeing en EDF aangesloten om stabiliteit en decentralisatie aan het openbare netwerk van Hedera te bieden

Hedera Hashgraph, het gedecentraliseerde openbare netwerk op ondernemingsniveau, kondigde gisteren aan dat Chainlink Labs tot de Hedera Governing Council was toegetreden.

Hedera maakt gebruik van een gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) die bekend staat als de Hashgraph om zo een netwerk te bieden waar snelle, eerlijke en veilige applicaties geïmplementeerd kunnen worden.

Het project is eigendom van en wordt beheerd door de Hedera Governing Council, die uit 39 verschillende organisaties bestaat die zich voor het beheer van softwarewijzigingen inzetten plus het handhaven van de stabiliteit en decentralisatie van het openbare netwerk. Leden van deze raad zijn onder meer Google, IBM, Boeing, LG, EDF, Deutsche Telekom en University College London.

Hedera zal in samenwerking met Chainlink initiatieven implementeren die de kloof tussen de traditionele financiën en gedecentraliseerde financiering (DeFi) helpen overbruggen; dit door de zakelijke gebruiksscenario’s van Hedera’s technologie en gedecentraliseerde applicaties (dApps) te onderzoeken.

Mance Harmon, de CEO van Hedera Hashgraph, zei: “Als de meest gebruikte gedecentraliseerde oracle-oplossing op de huidige markt, wordt Chainlink al wereldwijd voor toepassingen gebruikt om miljarden dollars aan activa veilig te stellen. Hun potentieel op het Hedera netwerk, dat nu al het meest gebruikte openbare netwerk op ondernemingsniveau is, is grenzeloos. We zijn verheugd om onze relatie met Chainlink, het eerste Web 3.0 bedrijf in de Hedera Governing Council, uit te breiden om zo de meest robuuste toepassingen van de gedecentraliseerde toekomst mogelijk te maken.”

Het gedecentraliseerde oracle-netwerk van Chainlink breidt de mogelijkheden van smart contracts uit door een toegang tot real-world data en off-chain berekeningen te bieden. De datafeeds van Chainlink worden al door veel blockchain projecten gebruikt, waaronder Aave, Synthetix, Yearn.finance, Celsius, Theta, Unstoppable Domains en Crypto.com.

David Post, de Managing Director Business Development and Strategy van Chainlink Labs, voegde toe: “Naarmate de acceptatie van gedistribueerde grootboektechnologie door ondernemingen blijft toenemen, worden gedecentraliseerde oracle-oplossingen voor elke branche van cruciaal belang, van DeFi en verzekeringen tot gaming plus NFT’s, en meer. We blijven onze reeks van smart contract gerelateerde services uitbreiden om zo een ​​breed scala aan veilige, functierijke applicaties mogelijk te maken. Het is zodoende een heel natuurlijke stap voor ons om lid van de Hedera Governing Council te worden en met het toonaangevende enterprise-grade openbare netwerk en hun andere raadsleden samen te werken om zo van Chainlink de standaard oracle-provider voor bedrijfstoepassingen te maken.”