Chainlink prijsanalyse: LINK ervaart extra druk onder de 26 dollar

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Chainlink prijsanalyse: LINK ervaart extra druk onder de 26 dollar

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

LINK/USD zou richting de 21 dollar kunnen zakken als de bulls de prijs ervan niet in de buurt van de 25 dollar ondersteuningszone kunnen houden

De prijs van Chainlink is sinds dinsdag met meer dan 12% gedaald; dit binnen een breed bereik tussen de 26,96 en 25,22 dollar. De cryptovaluta is in de afgelopen 24 uur en op het wekelijkse tijdsbestek respectievelijk 3,7% en 0,7% naar beneden gegaan, iets wat haar recente worstelingen illustreert.

LINK zou op de korte termijn eerst naar een prijs ondersteuning op lagere niveaus op zoek kunnen gaan, voordat het weer naar haar recente prijspieken terugkeert.

Het op de 15e plaats staande cryptotoken bevindt zich op het moment van schrijven zo rond de 25,40 dollar, waarbij de kopers het wat schijnen te negeren. De prijsprognose van dit token weerspiegelt momenteel ook de wijdverbreide uitverkoopdruk in de cryptomarkt, iets wat tot een nieuwe prijsdaling richting de 21 dollar kan leiden.

De waarde van LINK is de afgelopen 30 dagen echter met meer dan 40% gestegen en in het afgelopen jaar zelfs met meer dan 79%, om zo op de lange termijn haar potentiële prijsstijging te benadrukken.

LINK prijsanalyse

De koopdruk voor Chainlink is afgenomen, zoals ook uit het krimpende handelsvolume blijkt, wat suggereert dat de bears de touwtjes in handen kunnen nemen en de prijs ervan zouden kunnen verlagen. Nu de grote cryptomunten zoals Bitcoin, Ethereum en Cardano de afgelopen 24 uur ook in prijs gezakt zijn, zou nog meer pessimisme eveneens een prijsdaling voor LINK/USD teweeg kunnen brengen.

LINK/USD 4-uurs prijsgrafiek. Bron: TradingView

Op de 4-uurs prijsgrafiek is te zien dat de prijs van LINK de afgelopen twee dagen onder de 100MA en de 50MA is gebleven. De RSI bevindt zich eveneens op een nieuw dieptepunt onder de 50, wat suggereert dat de bears waarschijnlijk in kracht toenemen.

Er bestaat alsmede de mogelijkheid van een bearishe wimpelformatie, een voortzettingspatroon waarvan de validatie een beproeving van het 0,618 Fibonacci retracementniveau van de opwaartse swing van 13,33 naar 30,54 dollar zou kunnen omvatten. De herlaadzone bevindt zich op de 4-uurs prijsgrafiek in de buurt van de 23,97 dollar, met waarschijnlijk een additionele ondersteuning op het 0,5 Fib niveau op 21,94 dollar en vervolgens het psychologische niveau van 21 dollar.

Als de bulls de neerwaartse krachten tegen kunnen houden en de prijs van Chainlink weer hoger wordt, dan is er vervolgens een robuuste bevoorradingszone zo rond de 27 dollar. Hier vinden we namelijk het 0.786 Fib niveau (26.86 dollar), de 100MA (26.90 dollar) en de 50MA (27.21 dollar) als mogelijke afwijzingsniveaus.