Chainlink prijsvoorspelling voor juni 2021

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Chainlink prijsvoorspelling voor juni 2021

By Chris Morris - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Chainlink levert een schat aan gegevens uit de echte wereld aan blockchain netwerken en is het perfecte voorbeeld van een gedecentraliseerd financieel platform

Mede door het huidige succes van de DeFi platforms is Chainlink snel gegroeid. In 2020 stond het zelfs kort in de top vijf van crypto op basis van de totale marktkapitalisatie. Sindsdien is de positie van Chainlink wat gedaald, maar het staat nog steeds comfortabel in de top 15 van die lijst.

Chainlink is pas een paar jaar geleden opgericht en heeft nu al een interessante stijging gekend, maar wat zijn de vooruitzichten voor de rest van juni 2021? In dit artikel bespreken we de prijs van het token en hoe de toekomst van Chainlink eruit lijkt te gaan zien.

Waar Chainlink te kopen

De huidige prijs van Chainlink

Chainlink heeft een fantastische 12 maanden gekend en wordt op het moment van schrijven voor ongeveer 26 dollar verhandeld. Slechts een jaar geleden stond de prijs nog op slechts 4 dollar, maar de munt heeft sindsdien een flinke prijsstijging doorgemaakt.

(Bron: Coinbase)

Nog maar een paar weken geleden bereikte Chainlink een piekwaarde van meer dan 50 dollar, maar ook Chainlink heeft daarna te maken gehad met de flinke marktcorrectie waar de hele cryptomarkt en met name de altcoins onder geleden hebben.

Er wordt echter niet verwacht dat dit zo zal blijven want crypto wordt nog steeds als een groeimarkt gezien. Chainlink werkt ook aan enkele nieuwe initiatieven om de smart contract functies te verbeteren, en dit zal de gedecentraliseerde DevOps mogelijkheden van het token verbeteren.

De prijsvoorspelling van Chainlink

Het eerste wat we moeten overwegen als we de koers van Chainlink bekijken, is het geopolitieke en macro-economische klimaat. Dit is onder andere vanwege de coronavirus pandemie de laatste tijd relatief gunstig geweest voor crypto, want opslagplaatsen van waarde zoals crypto en goud zijn daardoor sterk in populariteit gegroeid.

Na een enorme waardestijging van vele verschillende crypto tokens, heeft er de afgelopen weken een correctie plaatsgevonden. Daar lijkt nu echter een einde aan te komen. Vanwege de aanhoudende pandemie en met name de reactie daarop van de autoriteiten blijven cryptovaluta zeker in de komende tijd nog een belangrijk handelsmechanisme.

Technische analisten die de grafieken van Chainlink hebben bekeken geloven dat er een steunniveau van rond de 25 dollar aan het ontstaan is. Als dit het geval is, zal de crypto waarschijnlijk een tijdje in deze range blijven, en dan weer een opwaartse lijn pakken. Op de lange termijn wordt verwacht dat Chainlink de piek van een aantal weken geleden zal testen en overschrijden en dan een basis zal opbouwen die mogelijk nog hoger ligt. Het is slechts een kwestie van tijd dat dit proces gaat beginnen.

De eerder genoemde pogingen van Chainlink om de smart contracts te verbeteren lijken ook een positieve invloed te gaan hebben op de prijs van het token. Een nieuw project genaamd Keepers staat er goed op in de crypto gemeenschap, en als dit eenmaal op de markt gebracht is zal het door de verhoogde efficiëntie goed zijn voor ontwikkelaars, dApps en Decentralised Autonomous Organizations

Het is moeilijk om te voorspellen wat de prijs van Chainlink op de korte termijn gaat doen, met de volatiele handelsomgeving van de afgelopen weken in het achterhoofd. Maar besef je wel dat de waarde van het token ver boven de waarde van 12 maanden geleden ligt, en dat de prijzen onlangs min of meer zijn gestabiliseerd op dit hogere niveau. Daardoor lijkt de werkelijke waarde van Chainlink hoger dan de huidige koers, en als het overtuigende use cases kan blijven tonen dan zal de toekomst er waarschijnlijk rooskleurig uitzien.

De prijsvorming van Chainlink in juni

Volgens sommige technische analisten ziet de korte termijn van Chainlink er positief uit. De analisten die de grafieken van Chainlink bestuderen denken dat de stabilisering van de prijs, die gegenereerd is door het V-vormige herstel sinds het dieptepunt op 23 mei binnenkort voor een nieuwe opwaartse lijn kan zorgen. De Relative Strength Index gaf eerder al aan dat Chainlink iets overgewaardeerd was, en dit wees op de correctie die volgde.

Een andere sterke indicator voor Chainlink is de acceptatie van het platform op Revolut. Polygon, Chainlink, Algorand, NKN, Cosmos, Band Protocol, Celo en Tellor kunnen nu allemaal op de applicatie verhandelt worden, en dit zorgt er uiteraard voor dat Chainlink aan meer mensen blootgesteld wordt. Dit kan alleen maar positief zijn voor de toekomst van het project.

(Bron: Coinbase)

Het vooruitzicht van een goeie kans op meer lockdowns en andere pandemie gerelateerde maatregelen kan ook een positieve werking hebben op Chainlink en andere cryptovaluta. Dat soort maatregelen dragen bij aan een onzeker economisch klimaat, waar crypto en andere grondstoffen meestal van kunnen profiteren. Het is een uitdagende tijd geweest voor veel traditionele bedrijven, en investeerders zijn verder op zoek gegaan naar winstgevende markten. Daardoor zou de bullmarkt voor crypto binnen afzienbare tijd terug kunnen keren.

In het algemeen is de gedecentraliseerde financiële technologie waar Chainlink zijn steentje aan bijdraagt een van de meest interessante ontwikkelingen in de wereld van cryptovaluta. De platforms die in deze sector zijn ontstaan, zijn in de afgelopen 12 maanden ontzettend in waarde gestegen, en de technologie wordt gezien als een belangrijk onderdeel van de toekomst van de cryptomarkt.

De associatie met Ethereum is ook positief voor Chainlink, want Ethereum heeft zichzelf al lang en breed bewezen als één van de beste crypto. Samenvattend lijkt het er dus op dat de prijs Chainlink zich ondanks het lastige cryptoklimaat van de afgelopen weken zal stabiliseren. Dan kan het  binnenkort weer gaan stijgen, om de piekwaarde opnieuw te testen.

Let op, het bovenstaande artikel is enkel en alleen opinie van de schrijver gebaseerd op beschikbare relevante gegevens. Het mag niet worden beschouwd als direct beleggingsadvies.