Chiliz prijsvoorspelling nu de fantoken industrie worstelt

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Chiliz prijsvoorspelling nu de fantoken industrie worstelt

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023

De prijs van Chiliz heeft de afgelopen maanden onder intense druk gestaan, omdat beleggers zich zorgen maken over de marktomvang van de fantoken-industrie. Het wordt verhandeld op $0,1751, wat ongeveer 82% onder het hoogste punt ooit is, terwijl de marktkapitalisatie is gedaald tot ongeveer $940 miljoen.

Fan Token industrie worstelt

Chiliz is een toonaangevend blockchain-platform dat betere dagen heeft gekend. Op het hoogtepunt had het netwerk een marktkapitalisatie van meer dan $2 miljard. Het behoorde ook tot de top 50 van de grootste cryptocurrencies. Tegenwoordig is de waarde ervan onder de $1 miljard gedaald, terwijl de ranglijst de 100 nadert.

Chiliz is een beetje unieker dan de meeste blockchain-projecten vanwege zijn doelmarkt. In plaats van zich te richten op de bredere markt, is het gericht op de sportindustrie die aanzienlijk groot is. Zo heeft voetbal wereldwijd meer dan 4 miljard fans. Andere sportevenementen zoals Formule 1, NFL en tennis hebben miljoenen toeschouwers.

Daarom helpt het platform teams om hun interactie met hun fans te verdiepen. Het helpt hen om zogenaamde fantokens te lanceren. Met deze tokens kunnen fans stemmen over sommige kwesties en worden ze beloond.

Het idee achter deze tokens was geweldig. De afgelopen maanden is echter duidelijk geworden dat de marktkans wat klein is. Meer dan 62 teams zijn bijvoorbeeld een partnerschap aangegaan met Chiliz en hebben hun tokens gelanceerd.

De totale marktwaarde van alle fantokens is ongeveer $362 miljoen. Hoewel dit een groot aantal is, is het aanzienlijk kleiner dan andere blockchain-industrieën zoals NFT's en gedecentraliseerde financiën (DeFi). Tegelijkertijd zijn de prijzen van de meeste fantokens sterk gedaald ten opzichte van hun hoogste punt ooit.

Daarom zijn er zorgen of de Chiliz-prijs het goed zal blijven doen als de fantoken-industrie onder water blijft.

Chiliz prijsvoorspelling

De dagelijkse grafiek laat zien dat de Chiliz-prijs zich in een sterke bearish trend bevindt. De munt wordt verhandeld op $0,175, wat 82% onder zijn hoogste punt ooit is. Ondertussen is de munt onder de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen gedaald.

De prijs heeft zelfs het belangrijke ondersteuningsniveau overschreden op $0,23, wat het laagste niveau was in september en december van dit jaar. Oscillatoren zoals de Relative Strength Index (RSI) zijn ook lager geworden. Daarom is het pad van de minste weerstand voor het paar naar beneden.