China gaat blockchain in aandelenhandel centra implementeren

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

China gaat blockchain in aandelenhandel centra implementeren

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
De Bank of China

De Securities Regulatory Commission van het land staat regionale aandelenbeurzen toe om met blockchain in de aandelenhandel te gaan werken 

China’s Securities Regulatory Commission (CSRC) heeft onlangs een formele kennisgeving verspreid waarin staat dat vijf regionale aandelenmarkten met blockchain in de aandelenhandel kunnen experimenteren. De markten die worden verbeterd, zijn onder meer de aandelenbeurzen van Peking, Shanghai, Jiangu, Zhejiang en Shenzhen.

Deze regio’s hebben, naast anderen die nog niet zijn gespecificeerd, de toestemming gekregen om met een blockchain pilot te experimenteren.

Volgens een blogpost van de Beijing Local Financial Supervision and Administration is de volgende stap voor de CSRC om het Beijing Equity Trading Center te begeleiden bij het uitvoeren van de blockchain pilot.

Het gerucht gaat dat het handelscentrum al een “relatief perfecte infrastructuur” heeft gebouwd voor de registratie, bewaring en transactieoverdracht van aandelen. De administratie heeft opgemerkt dat zij het voortouw heeft genomen op het gebied van een online bewaring van de aandelenregistratie plus verandering van het eigen vermogen van ondernemingen in China.

In het verleden heeft het Beijing Equity Trading Center met de Shenzhen effectenbeurs en andere marktdeelnemers samengewerkt om een regionale intermediaire kredietreferentie blockchain voor de aandelenmarkt te lanceren.

China heeft gretig onderzoek gedaan naar het reguliere gebruik van cryptovaluta’s en de gerelateerde technologieën. De Internet Finance Association of China heeft geconstateerd dat het gebruik van blockchain technologie in het land de afgelopen jaren volwassen is geworden.

Begin dit jaar organiseerden Chinese tech-experts op 14 januari een seminar getiteld “Blockchain technologie helpt China’s nieuwe sociale kredietsysteem”, waarin ze begonnen met het onderzoeken van de implementatie van blockchain in het nieuwe sociale kredietsysteem van het land.

Het Equity Trading Center in Beijing heeft meer dan 1.000 niet-beursgenoteerde naamloze vennootschappen in de stad bediend. Het handelscentrum is belast met het eigen vermogen voor negen commerciële banken. Dit omvat één particuliere bank, één landelijke commerciële bank, één directe verkoop bank en zes landelijke banken. Hun totale aandelenkapitaal is meer dan 21 miljard yuan (ongeveer 3 miljoen dollar).

Het onderzoek en de ontwikkeling voor de digitale yuan van het land is een nieuwe fase ingegaan nu meer vooraanstaande bedrijven ervoor kiezen om de digitale valuta te testen. De laatste firma die de People’s Bank of China op dit moment bijstaat bij de uitvoering van het project is Meituan Dianping, China’s grootste groothandel- en leveringsplatform voor producten.

Meituan Dianping heeft momenteel ongeveer 450 miljoen klanten en bijna zes miljoen bedrijven die het gebruiken om hun producten te verkopen.

DiDi Chuxing, de Chinese versie van Uber en het streaming platform Bilibili, nemen ook deel aan het testen van de digitale yuan. DiDi heeft ongeveer 550 miljoen gebruikers, terwijl Bilibili een klantenbestand heeft van meer dan 170 miljoen.