China verhoogt het loon voor blockchain banen met meer dan het dubbele

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

China verhoogt het loon voor blockchain banen met meer dan het dubbele

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
De Volksbank van China in Beijing

Het land biedt nu een gemiddelde van 2.685 dollar per maand, wat een aanzienlijke stijging is ten opzichte van het gemiddelde van vorig jaar van 1.230 dollar

De ontwikkeling van China haar central bank digital currency (CBDC) heeft geleid tot een stijging van de salarissen voor blockchain tech professionals. Dit komt waarschijnlijk door de grote vraag naar specialisten in het land.

Een artikel van Chainnews, een lokaal mediakanaal, meldt dat honderden bedrijven in het hele land vacatures hebben geplaatst die kennis en expertise op het gebied van blockchain vereisen. De maandelijkse salarissen beginnen gemiddeld bij 2.865 dollar; deze cijfers zijn echter meer dan verdubbeld ten opzichte van het gemiddelde van 1.230 dollar van vorig jaar.

Kandidaten die meer dan drie jaar ervaring aan kunnen tonen, krijgen nog hogere salarissen aangeboden. Mensen die aan deze criteria kunnen voldoen, kunnen namelijk tot ongeveer 7.000 dollar per maand verwachten.

Chinese bedrijven hebben de voorlichting over cryptovaluta’s en blockchain technologie tot hun prioriteit gemaakt, waarbij technologiebedrijven educatieve middelen aan hun werknemers ter beschikking stellen om hen te assisteren bij het navigeren door de complexiteit van de technologie.

Het ministerie van Human Resources en Sociale Zekerheid (MOHRSS) van het land heeft een verklaring vrijgegeven waarin blockchain gerichte banen formeel als beroepen erkend worden, zoals tech ontwikkelaars, blockchain analisten en ingenieurs.

De digitale yuan is sinds het begin van het jaar gestaag in een stroomversnelling gekomen, waarbij sommige van China’s grootste bedrijven en banken aan het testen van de technologie hebben deelgenomen. Deze retailers werden zorgvuldig door de People’s Bank of China (PBoC) uitgekozen om het te testen, waarbij ze er grondig voor zorgden dat de eerste groep van testers aan hun criteria zou voldoen.

De PBoC heeft met lokale entiteiten zoals Meituan Dianping, DiDi en Bilibili contact gezocht om de popularisering van hun initiatief te versnellen. Deze bedrijven verwerken dagelijks transacties ter waarde van enkele miljarden dollars, wat de adoptie van de digitale yuan versnellen kan.

De drie bedrijven hebben een gecombineerd gebruikersbestand van meer dan een miljard mensen. Dit omvat hun publiek in China, Australië en een select aantal landen in Zuid-Amerika. Met zo’n groot wereldwijd bereik zou China’s digital currency electronic payment (DCEP) vanaf het begin zeer gemakkelijk voor een flink aantal gebruikers toegankelijk zijn, van wie velen de vertegenwoordigers zijn van grote bedrijven in de financiële wereld.

Deze aanpak vergroot de kans dat de DCEP in de nabije toekomst populair zal worden.

Momenteel hebben noch de regering, noch de centrale bank de duur van hun testperiode bekendgemaakt. Het is echter duidelijk dat de eerste testfase in volle gang is. Het testen van de DCEP heeft al in vier steden plaatsgevonden: Shenzhen, Suzhou, Chengdu en Xiong’an.