China’s nieuwe lucht- en ruimtevaartstad wordt door slimme technologie bestuurd

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

China’s nieuwe lucht- en ruimtevaartstad wordt door slimme technologie bestuurd

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Wenchang City in de Hainan provincie in China

Het Singaporese bedrijf CyberVein zal verantwoordelijk zijn voor het bouwen van een door blockchain aangedreven governance systeem

CyberVein, een blockchain databedrijf die in Singapore gevestigd is, blijkt één van de twaalf bedrijven te zijn die deel zullen nemen aan de bouw van de Chinese Hainan Wenchang International Aerospace City.

Het China Global Television Network onthulde dat de bouw vorige maand is begonnen op een site waar voorheen een satellietcentrum was gevestigd. Het project wordt ‘de eerste culturele en toeristische stad van het land’ genoemd, en zal een knooppunt voor de ontwikkeling van lucht- en ruimtevaartproducten plus ondersteunende diensten zijn, die bedoeld zijn om in China’s ruimtevaart en satelliet lanceringsmissies te worden gebruikt.

De faciliteit, die meer dan twaalf miljoen vierkante meter beslaat, zal de thuisbasis van het eerste supercomputercentrum voor lucht- en ruimtevaart zijn en zal zich richten op de ontwikkeling van 40 technologische gebieden, waaronder big data, uiterst nauwkeurige positioneringstechnologie en satelliet teledetectie.

CyberVein zal met verschillende grote Chinese bedrijven samenwerken, waaronder de Fortune 500 bedrijven Huawei en Kingsoft Cloud. Het zal haar expertise op het gebied van kunstmatige intelligentie, blockchain en big data technologieën gebruiken om de ontwikkeling van het Smart Brain Planning and Design Institute van de stad aan te vullen.

Het bedrijf heeft uitgelegd dat Smart Brain het primaire project is waaraan het zal werken, een datagestuurd governance systeem dat op de eigen technologie van het bedrijf gebouwd zal worden. De Smart Brain zal worden gebruikt om in realtime voor de organisatie en het beheer van stedelijke openbare middelen data te verwerken. Degenen die bij het project betrokken zijn, moeten zich nog verdiepen in hoe deze use case van blockchain technologie gebruikt zal worden als het gaat om het ontwikkelen van het governance model.

De ontwikkeling van de stad maakt deel uit van het ‘Free Trade Port’ ontwikkelingsinitiatief van Hainan. Dit is een enorm infrastructuurprogramma dat eraan werkt om het eiland tegen het jaar 2050 om te vormen tot een belangrijke wereldwijde vrijhandelshaven.

China heeft in verschillende industrieën in het hele land gewerkt aan de ontwikkeling en integratie van blockchain technologie. In 2016 werkte de overheid samen met Factom, een op blockchain gebaseerde dataverificatie- en audit infrastructuurprovider, om in verschillende regio’s in China gegevensopslag-, audit- en verificatiediensten uit te rollen.

Naast de implementatie van blockchain technologie, bevindt de People’s Bank of China (PBOC) zich ook ver in de eerste testfase met haar central bank digital currency (CBDC), de digitale yuan, en het onderliggende betalingssysteem. De Central Bank of China heeft de proefversie aan verschillende overheidsmedewerkers, bedrijven en steden vrijgegeven.